Annons

Timbuktu inviger utställning

Trippelinvigningen av Carl Fredrik Reuterswärds utställning på museet och konsthallen samt på kasernplan den 10 maj och startar klockan 14.00 på Kasernplan och nu är det offentligt att det är Timbuktu som invigningstalar.
– Det finns en koppling mellan Carl Fredrik Reuterswärd, hans hustru Tonnie Lewenhaupt och Jason Timbuktu Diakité. Dessutom är han en förespråkare för icke-våld och därför känns det extra kul att just han kan invigningstala, säger konstintendent Birthe Wibrand.

Non-violence – utställningen visar målningar, teckningar och skulpturer, alla på temat Non Violence. Hela samlingen innehåller många varianter på revolver med knut men även andra motiv såsom ”9/11” attentatet mot tvillingtornen och motiv från diktaturen i Chile. En del verk har aldrig visats för allmänheten tidigare.

Annons
 

Efter öppningsceremonin som börjar klockan och som beräknas ta cirka 30 minuter öppnar utställningen för allmänheten.

Läs även: Trippelinvigning av verk av Reuterswärd

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser