Annons

Medaljer till LKGF

Landskrona Kvinnliga GF arrangerade “Regionstävling 2” i rytmisk gymnastik i Glumslövs IH under söndagen. Det var cirka 100 gymnaster som gjorde upp om segrar i diverse åldersklasser, både enskilt och i grupp.
Dagen startade med trupper och Duo / Trios. Landskrona Kvinnliga GF s nybildade seniortrupp fick se sig slagna av NM medaljörerna från C4 – gymnasterna i Kristianstad.
– Gymnasterna Emma Lindahl, Emma Sandell, Louise Flemming, Erika Gustafsson och  Olivia Kristensson Nilsson behöver träna lite mera inför SM på programmen i käglor och boll / band, säger Jenny Engdahl för LKGF.

Däremot tog klubbens ungdomstrupp, bestående av Emma Jönsson, Emma Nilsson, Celine Vergara, Tiva Henckel, Astrid Kristensson Nilson, Lucia Modeer och Alma Månsson, hand om guldet med sitt fristående program.

Annons
 

Emma Sandell och Erika Gustafsson fick sedan snabbt dressa om och tävla Duo med sitt fartfyllda bollprogram. Guldet tog de ganska säkert hand om även om LKGF nu satt igång ytterligare ett duktigt Duo-par med Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson. Dessa båda tog med säkra körningar hand om silvermedaljerna i tävlingen.

Miniorerna vanns ytterligare en gång av Emma Jönsson, som här tog sin andra raka seger bland miniorerna på regionen. Boll och band var de givna programmen för dagen bland miniorerna. Alma Månsson och från LKGF blev silvermedaljör. Lucia Modeer belade en fin sjätteplats, Emma Nilsson blev nummer nio och Celine Vergara nummer tio.

Ungdomsklassen vanns av Viktoria Chrisov från Nevis RG. Tuva Henckel blev bästa gymnast från LKGF med en fin femte plats.
– En duktig gymnast som det ska bli kul att följa, säger Jenny Engdahl.
Meja Engdahl-Petersson missade tyvärr väldigt mycket i grenen käglor, hon tog igen poängmässigt bra med en “grenseger” i band. Totalt räckte det till en sjundeplats. Astrid Kristensson Nilsson charmade domarna med fina körningar och blev nummer nio.

Storasyster Olivia Kristensson Nilsson vann juniorklassen med säkra körningar i tunnband och käglor. Poäng över 13 i båda programmen. Doruntina Goxhuli blev bronsmedaljör efter ett bra tunnbandsprogram men lite slarvmissar i bollmomentet. Wilma Mårtensson hamnade på en fin sjätteplats i den hårda konkurrensen. Säkra uppvisningar i både tunnband och käglor.

I seniorklassen vann Emma Lindahl som även fyllde år.
– Vilken fin födelsedagspresent. Bra tunnbandsprogram och ett “super bra” boll program ledde fram till guld. Erika Gustafsson blev silvermedaljör efter fina uppvisningar i boll och ett mycket bra band program, avslutar Jenny Engdahl.

Elin Malm coachade flickorna under den långa tävlingsdagen i Glumslöv.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser