Annons

Fotoutställning invigs på Nygatan

På lördag är det invigning av en speciell fotoutställning i Landskrona. Det är fyra fotografer som ställer ut bilder på Nygatan 12 och alla har det gemensamt att de varit med i en fototävling som arrangerats av Landskronahem. Den vinnande bilden togs av Sebastian Swärd och den pryder nu det årsbokslut som Landskronahem släppt. – Det kändes mycket konstigt. Det är första gången jag ställer upp i en fototävling och så vinner jag, säger Sebastian Swärd som förutom äran erhållit 30 000 kronor. – Jag sysslar med så mycket och jag räknar mig inte som fotograf. Men jag tror jag vet vad en bra bild är, funderar vinnaren. Helena Fremle är VD på Landskronahem och hon tyckte att tävlingen och utställningen var ett bra sätt att visa upp sig och samtidigt stödja fotokulturen i Landskrona. – Tanken med fototävlingen var att skapa kreativitet och att jobba vidare med Landskrona som fotostad. Detta är ett sätt som vi konkret kan bidraga till stadens fotosatsning och den kreativa kulturen i Landskrona, säger hon. På måndagseftermiddagen presenterade Landskronahem den vinnande bilden samt fler alster av de deltagande fotograferna. – Naturligtvis hänger vinnarbilden här men annars fick fotograferna själva välja vad de ville visa, säger Helena Fremle. En som är på plats under presentationen är Anders Cöster som ställt ut vid ett flertal tillfällen i staden. – Jag har valt att visa en serie som kan illustrera olika delar av mitt liv, från barndomen till nu. Sedan är det upp till betraktaren att göra tolkningar, säger Anders Cöster. Utställningen har öppet mellan klockan 12-14 onsdagar och lördagar till och med den 1 juni med start nu på lördag den 3 maj. Förutom Sebastian Swärd och Anders Cöster så ställer Martin Larsson ut fotografier.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser