Annons

Rysslandsexpert håller föredrag

En av Sveriges ledande Rysslandsexperter, Henrik Hallgren, ordförande för organisationen Forum Eurasien, gästar Landskrona stadsbibliotek måndagen den 5 maj klockan 18.00. Föreläsningen kommer att handla om EU:s östliga partnerskap med fokus på den nuvarande situationen i Ukraina.

Henrik Hallgren har figurerat flitigt i media sedan krisen i Ukraina uppkom. Bland annat har han gästat SVT Aktuellt och skrivit på DN debatt. I sitt inlägg på DN debatt (”Nu träder oligarkerna åter fram på Ukrainas maktscen”, 7 mars 2014) skrev Hallgren följande:
”Högt spel i Kiev. Män med tunga affärsintressen i både öst och väst ges nu formell makt för att avväpna argumentet att ultranationalister tar över. Men strategin kan uppfattas som svek mot folkupproret. Ukraina behöver en ny typ av politiker och företagare, och Sverige kan stödja omdaningen.”

Annons
 

Föreläsningen är en del i en serie föreläsningar inför EU-valet den 25 maj. Serien anordnas av Allvar Gullstrandgymnasiet, VäL – Vi är Landskrona och Folkuniversitetet med stöd av Landskrona stad. Moderator är Anders Persson, doktor i statsvetenskap vid Lunds universitet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser