Annons

David Dragisic till EM

Landskrona Taekwondo Akademis landslagsutövare David Dragisic har blivit uttagen att representera Sverige på Senior EM i Baku, Azerbajdzjan den 29 april till den 5 maj. David befinner sig just nu på uppladdningsläger i Friedrichshafen, Tyskland tillsammans med övriga landslagsutövare.
– Vi har tävlat och tränat väldigt mycket internationellt inför detta mästerskap, David har bland annat deltagit på tävlingar och läger i Europa, Afrika, Förenade Arab Emiraten, säger hans tränare Johan Berg.
– Förhoppningsvis bär allt slit frukt med sig. Det är tuff konkurrens internationellt och det är kostsamt både i svett för David och pengar för klubben. David jagar internationella medaljer för att kunna kvala till Olympiska Kommittents program. Målet är att komma med i SOK´s topp och talang program.

En elitsatsande kostar klubben mellan 40000-50000 kronor om året. Ju fler duktiga som satsar desto mer ansträngd blir ekonomin.
– David är inte ensam om att jobba för att nå världstoppen på klubben. Hans klubb- och träningskamrater, Gabriel Berg och Kanokphon ”Lot” Wariwong har blivit uttagna att representera Sverige på NM – Nordiska Mästerskapet i taekwondo, tävlingen går i Reykjavik på Island den 17 maj.

Annons
 

Hos LTA finns fler duktiga utövare som är på väg upp så konkurrensen är stenhård och föreningen måste prioritera försiktigt med de medel de har. Sponsorer är svårt att hitta då sporten inte är så stor i landet.
– Vi har försökt i flera år att hitta sponsorer men tyvärr har Sverige inte en tradition av kampsportsutövande på samma sätt som andra länder ute i världen. Trots att det är Olympisk gren så har Sverige inte mer än 6-7000 aktiva varav ett par hundra tävlande. Internationellt är taekwondo jättestor sport med över 200 medlemsländer och 100 miljoner utövare världen över, avslutar Johan Berg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser