Annons

Ny tillförordnad nyhetschef försiktigt optimistisk

Landskrona Postens redaktion genomgick nyligen en omorganisation som bland annat innebar att två personer fick sluta och att Herbert Tinz blev nyhetschef. Han blev dock inte långvarig. Häromdagen stod det klart att Sydsvenskan köper Helsingborgs Dagblad vilka i sin tur äger LP och samtidigt väljer Herbert Tinz att sluta.
Ny tillförordnad nyhetschef på Landskrona Posten är reportern Mikael Brandt som skrivit lokala nyheter sedan 2001.

Nyligen fick ett flertal av era medarbetare i Landskrona gå. Innebär de nya ägarförhållandena att ytterligare personer lämnar?
– Vi vet inte så mycket i dagsläget. Mer information ska komma till sommaren. Men vi är försiktigt optimistiska då vi fått besked på att Landskrona Posten ska finnas kvar, likaså lokalredaktionen, säger Mikael Brandt.
– Det enda vi vet med säkerhet är att tryckeriet i Helsingborg lär stänga och att tidningarna i framtiden kommer att tryckas i Malmö.

Annons
 

Idag arbetar Mikael Brandt, en fotograf samt ytterligare fyra reportrar på lokalredaktionen som ligger på andra våningen i det så kallade Scharinska huset i centrala Landskrona. HD hyr även hela entréplanet som är stängt sedan en tid tillbaka och nu tror Mikael Brandt att man letar efter nya hyresgäster till de tomma lokalerna.
– Vi har inte fått några signaler som tyder på att vi ska flytta. Jag tror dock att de letar efter nya hyresgäster och läget vid Rådhustorget är perfekt för annan verksamhet, typ handel eller restaurang.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser