Annons

Landskronafighters till NM

Landskrona Taekwondo Akademis landslagsutövare Gabriel Berg och Kanokphon ”Lot” Wariwong har blivit uttagna att representera Sverige på NM – Nordiska Mästerskapet som avgörs i Reykjavik på Island den 17 maj. Sverige ställer upp med en liten trupp på endast sju tävlande varav två av de tävlande kommer ifrån Landskrona klubben.
– Sverige ligger högst på den internationella rankingen av samtliga nationer så statistiskt har vi har goda chanser, men vi underskattar ingen. Vi har goda medaljchanser, killarna tränar hårt och tillhör båda klubbens elit grupp som tränar både morgon och kvällstid, säger deras tränare Johan Berg som även är sportkoordinator på Svenska taekwondoförbundet.

Gabriel Berg, kvalade till landslaget i slutet 2013 som kadett (12-14 år) i -65kg. Han slutade rankad etta i sin viktklass efter Svenska Cupen, den Svenska elitserien samt internationella meriter.
– Gabriel vann Sveriges största och internationella tävling i februari i år, Trelleborg Open, en tävling med ca 1500 tävlande ifrån hela världen där även många landslag deltar. Förutom vinst så slog Gabriel ut Danmarks landslagsmotståndare i deras viktklass i finalen, så medaljchansen är stor inför NM.

Annons
 

Kanokphon ”Lot” Warriwong kvalade till Landslaget i slutet 2013 som Junior (14-18 år) -48kg. Även han är rankad etta i sin viktklass efter Svenska Cupen, den Svenska elitserien och gör nu internationell debut som senior och sitt första officiella landslagsuppdrag.
– Lot har precis ändrat ålderskategori ifrån junior 15-17 år till senior klass 18 år och det är alltid tufft när man byter ålders- eller viktklass, det krävs en inkörningsperiod. Men Lot är väldigt duktig och har goda chanser han också, Han har i vår varit ute i Europa och tävlat på stora internationella rankingtävlingar, bland annat i Dutch Open i Eindhoven där han deltog som senior och endast förlorade matcher marginellt på poäng. Så med en bra lottning kan även Lot klippa medalj på NM, hoppas Johan Berg som har extra känslor inför tävlingen på Island.
– Förutom att det är extremt roligt att mina egna elever blivit uttagna så är detta mästerskap lite extra speciellt, det är första gången som Lot och Gabriel landslagsdebuterar och att det är jag som är är ansvarig för laget på Island gör det hela lite mer speciellt, både som pappa till Gabriel och som tränare till de båda.

Johan Berg är anställd som Sportkoordinator via SOK,Sveriges Olympiska kommitté, åt Svenska Taekwondoförbundet, och eftersom huvudtränaren befinner sig i Spanien på Spanish Open samtidigt som NM är det Johan som har rollen Head of Team och tar hand om landslaget på Island. Det är dock inte första gången som Landskronaprofilen leder landslaget.
– Koordinatorrollen kan liknas assisterande förbundskapten och eftersom vi endast är två anställda med tre landslag och den Olympiska gruppen så måste vi dela på oss ibland, avslutar han.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser