Annons

Oavgjort i derby

Det var på förhand bäddat för ännu ett lokalderby då Asmundtorp begav sig till Örevångs IP för att möta Glumslöv under tisdagskvällen. Dock skulle planen spela stor roll för båda lagen för om Asmundtorp IP ska klassas som en av de finare planerna i år så får nog Glumslövs matta räknas som en av de sämre. Synd att dessa två lag, som normalt är väldigt skickliga på att spela bollarna längst marken, ska få avgöra det på en så dålig plan.

Det är hemmalaget som startar matchen på bästa sätt och försöker till en början rulla boll. Detta avskräcker Glumslöv som efter ett par minuter lägger om och rullar boll längst kanterna och framför allt långt. Långt är även Asmundtorps melodi i passningsspelet i början av matchen men det är Glumslöv som är bäst inledningsvis i denna typ av spel.
Resultatet skulle komma ganska omgående då Glumslöv på ren tur får 1-0. Inlägget som går in i straffområdet nickar Robin Larsson i ryggen på en Glumslövs anfallare, bollen går via studsen över en passiv Tomas Olsson i Asmundtorpsmålet.

Annons
 

Robin skulle däremot få rättat till sitt fel för Asmundtorp och innan paus lyckas han lobba in bollen bakom en chanslös Glumslövs målvakt och fastställa halvtidsresultatet till 1-1.

I andra halvlek kommer Asmundtorp ut som ett nytt lag. De spelar med en helt annan press och ska man tycka att det är Glumslöv som har första halvleken så är det definitivt Asmundtorp som styr den andra. Asmundtorp trycker upp sitt spel och press och största delen av halvleken fördelas bollen till Glumslövs planhalva.

På en hörna lyckas Alex Tolevski utnyttja Glumslövs hårda markering på Pontus Persson och ren i mitten nicka in 1-2. Enligt målskytten, hans första nickmål någonsin.
Detta ger Asmundtorp ny energi och efter målet är det bara ett lag på plan. Men med 5 minuter kvar händer två avgörande situationer för matchen. Första är ett anfall längst kanten där Dalibor Cendic  i Asmundtorp lyckas läsa Daniel Glansk i Glumslövs fint och kliniskt ta bollen från denna. Det är till båda lag och hela idrottsplatsens stora förvåning då den assisterande domaren vinkar frispark. Men det är vad det blir.

På den aktuella frisparken slår samme Glansk i Glumslöv in inlägget. Precis innan han slår bollen syns det tydligt att en Glumslövs spelare attackerar Pontus Ekman i Asmundtorp. Pontus Ekman svarar detta genom att springa ikapp och fälla Glumslövsspelaren. Tyvärr ser domaren endast andra läget och efter det han sett finner han inget annat än att visa ut Pontus Ekman och döma straff till Glumslöv. En straff som hemmalagets Per Sandö kallt kan kvittera till 2-2.

Efter detta syns tendenser från förra säsongen i Asmundtorp. Man lägger stor vikt vid domslut och är nära att prata till sig kort för onödiga reaktioner.
Båda lag trycker på men utan att lyckas. Slutsiffrorna skrivs till 2-2 i en ganska tråkig match sett till kvalitén på plan. Två fula händelser från båda lag i slutet av matchen var tråkigt att uppleva. Men med tanke på att var lag hade vars en halvlek får 2-2 räknas som rättvist.

– Vi jobbar stenhårt i 90 minuter idag men förvaltar inte våra chanser. Planen gynnade inte alls oss idag men även matcher som denna måste man kunna avsluta med tanke på det tryck vi byggde upp i andra halvlek. Och att vi näst intill är prickfria i vårt försvars spel. Jag är inte nöjd med hur vi ger bort en straff i slutminuterna, det är ett bedrövligt beslut. Vi får ta med andra halvlek och se till och vara klokare i våra beslut hädanefter, säger Johan Paulsson, tränare i Asmundtorp.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser