Annons

Josefine till semifinal i Talang

Ett vårligt äventyr utöver det vanliga väntar 17-åriga Svalövstjejen Josefine Nilsson. I helgen blev det officiellt att hon gått vidare till semifinal i TV3-programmet Talang. Nästa gång hon uppträder blir den 5 maj då den andra av tre semifinaler direktsänds från Södertälje och fram till dess är besöken många hos hennes musikaliska mentor Annette Kumerle Lindwall i Landskrona.
– Framför allt så hjälper hon mig med sången. Men hon kan också det där med att uppträda framför TV-kameror och därför är hon ett ovärderligt stöd för mig, säger en strålande glad Josefine Nilsson.

Styrkan och självförtroendet hos den 17-åriga sångerskan är påtagligt och mycket av detta har hon fått efter att ha genomgått en tuff period med sjukdomen Alopecia areata, eller fläckvis håravfall.
– I början var det väldigt jobbigt och jag bar då peruk. Men en dag tog jag av mig den och sade till mig själv att ”jag är den jag är” och sedan den dagen har jag gått vidare i livet, säger hon.

Annons
 

Den sång hon framförde vid första framträdandet handlade om hennes väg tillbaka och fick mångas ögon att tåras men till semifinalen blir det en ny låt.
– Jag har tränat mycket och tillsammans med Annette gått genom hur jag ska framföra den och jag tror verkligen på den, säger hon.
– Med tanke på vad Josefine har gått genom så är hon redan en vinnare. Hon har växt oerhört som människa, säger Annette Kumerle Lindwall som hjälpt Josefine Nilsson med sin sång under ett flertal år.
– Jag har fått hjälp av Annette sedan jag var åtta år. Hon har ett speciellt sätt att lära ut och dessutom är hon en energispruta som gör att man kan ge 110 procent när man varit hos henne, skrattar Josefine Nilsson.

Måndagen den 5 maj är det alltså dags. Klockan 20.00 börjar programmet och Josefine hoppas naturligtvis att så många som möjligt röstar på henne.
– Det var juryn med Robert Aschberg, Carolina Gynning, Shirley Clamp och Tobias Karlsson som skickade mig till semifinal men från och med nu så är det tittarna som avgör, säger hon och hoppas att hon blir en av de tre som går till final.
– Vi är tolv som uppträder vid varje semifinal och av dessa går tre i varje vidare. Dessutom kommer en att få ett wild card vilket innebär att det blir tio bidrag i finalen som avgörs den 18 maj, också det i direktsändning från Södertälje.

I framtiden ser sig Josefine Nilsson som en singer-songwriter men nu är fokus helt inställt på semifinalen.
– Det här är så kul. Man känner sig som en superstjärna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser