Annons

Arkitektur på cykeltur

På söndag kan man få sig arkitektur presenterad på en 1,5 timmes lång cykeltur som arrangeras av Landskrona museum. Framför allt riktar sig arrangörerna in på byggnader av Aina Berggren och Peter Broberg. Turen avgår från museet klockan 14.00 och tar deltagarna ut till Svaneholm via en centrum och Strandvägen. Guider är kommunens planchef Johan Nilsson och stadsantikvarie Lena Hector.
– Arkitekten Aina Berggren var en av få kvinnliga arkitekter med egen verksamhet på 1950- och 60-talen. Hennes arkitektur kännetecknas av en lyhördhet för den byggda omgivningen samtidigt som den bär en omisskännlig egen prägel, säger Lena Hector.
– Arkitekten Peter Broberg kan ses den store visionären med fokus på ekologisk och social hållbarhet. Västerstad är en av hans visionsplaner i Landskrona. Båda arkitekterna var verksamma i Landskrona med privata kontor och har kommit att påverka stadens byggda miljöer, fortsätter hon och avslutar.
– Ta med egen cykel, föranmälan krävs. Kontakta museets entré på 0418- 473120.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser