Annons

Tuhkanen sänkte Wormo

I premiären var det ett Wormo som säkert tog tre poäng mot Glumslöv. För Asmundtorp var premiären mer en kollaps med förlust siffrorna 6-1 mot Dösjebro. Så på förhand såg nog de flesta Wormo som favoriter i helgens derby mot Asmundtorp..

Asmundtorps IP´s gräsmatta har nog aldrig varit så fin vid en hemmapremiär någon gång. Grillen stod på högvarv och publiken tog sig ner och ut från stan för att se denna match. Matchen skulle starta i Wormos anda. Det var de som förde spelet och skapade tryck på Asmundtorps planhalva. Det märktes lite i Asmundtorps spel att förlusten senast satt sig som ett psykologisk spärr då många billiga misstag i spelet bäddade för kontringar för Wormo.

Annons
 

Dock skulle Daniel Tuhkanens första mål komma i den 24:e minuten. Ett mål som andades offside men som Daniel förvalta snyggt så han fri mot Andreas Borg i Wormomålet rullade in 1-0. Stort jubel i hemmalaget!

Redan i minuten efter lyckas en Wormo spelare snubbla och tappa bollen på mitten. Marcus Persson förvaltar misstaget och löper upp med bollen i banan. Med ett riktigt klassiskt vristskott drar han bollen i nät från hela 25 meter. 2-0.
En kalldusch för Wormo men tro inte att de släppte taget här. Matchen var i slutet av första halvlek väldigt jämn och det tuffa spelet från båda lag gjorde tillställningen riktigt hård. Asmundtorp visar i år upp ett bättre beteende mot domsluten och det är Wormo som i matchen lägger stor vikt vid domarinsatsen. Asmundtorps spelarna är duktiga på att lämna de situationer som ofta tenderar till protester och kort.

Halvleken skulle avslutas med en frispark som Tomas Gümüssoy slår i muren, domaren blåser av precis då Tomas Gümüssoy lossar av returen in i muren igen. En viss irritation från båda lag resulterar i vars en varning till vardera lag. Halvtidsresultat 2-0 till hemmalaget.

Wormo startar även andra halvleken bäst och trycker på bra mot Asmundtorps planhalva. Dock är det Asmundtorp som förvaltar sina chanser bäst och Daniel Tuhkanen kan i den 68:e minuten rulla in bollen i nät efter en fin framspelning av Tomas Gümüssoy. 3-0.
På en frispark åtta minuter senare, slår Niclas Andersson i Asmundtorp ett perfekt inlägg. På inlägget fullbordar Daniel Tuhkanen sitt hattrick 4-0 genom att nicka in bollen ifrån första stolpen.
Efter detta är det inte längre samma intensitet i matchen. Detta utnyttjar Wormo genom att ta vara på en markeringsmiss i Asmundtorps försvar. Bleron Shala är sist på bollen och placerar in 4-1.
Daniel Tuhkanen skulle inte vara nöjd med hattrick utan i minut 82 utnyttjar han ytan bakom Wormos backlinje och fri med målvakten placerar han in slutresultatet till 5-1.

 Stora siffror kan tyckas men spelet var jämnt! Den stora skillnaden lagen emellan var att Asmundtorp förvalta sina chanser och inte gav bort så mycket energi på domslut. Asmundtorp var i vissa delar i matchen strået vassare i närkampsspelet.
– Den stora skillnaden från premiären är att idag håller vi ihop vårt försvarsspel. Det är jag riktigt glad för. Det är oerhört kul att se att hela vår bänk levererar när den kommer in idag och att det är så hög konkurrens i laget. Efter ett nederlag som det i premiären är det riktigt skönt både mentalt och för självförtroendet att gå ut och visa att vi kan spela en så bra fotboll som den idag. Jag är riktigt nöjd med allas insats, säger Johan Paulsson, tränare i Asmundtorp.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser