Annons

EU-parlamentariker gästade Varvsudden

Ökade satsningar på industrin. Det budskapet slog socialdemokraten och EU-parlamentariker Olle Ludvigsson ett slag för när han gästade Oresunds Heavy Industries.
– OHI är ett av de företag som har potential att skapa fler jobb och bidra till en hållbar utveckling. Det är helt uppenbart att det behövs en vassare industripolitik, i Sverige och i hela EU, poägterade han och Jonas Hansson, ordförande i Oresund Heavy Industries informerade om företagets framtidsplaner och problemen man står inför vad gäller bland annat rekrytering av utbildad arbetskraft.
– Matchningen mot industrin måste bli bättre för att säkra den svenska industrins utveckling. Industriföretagen är beroende av kompetenta medarbetare. Förstärkningar behövs hela vägen från grundskolan till arbetsmarknadsutbildningen och kompetensutvecklingen i arbetslivet, betonade Olle Ludvigsson som själv har en bakgrund inom IF Metall innan politiska uppdrag och EU-engagemanget tog över.
– Många pratar slentrianmässigt om att industrisektorn bör monteras ner och att tjänstesektorn bör ta över. Tjänster sägs vara det som gäller i ett modernt och dynamiskt samhälle. Faktum är att industrin har ett betydande tjänsteinnehåll i verksamheten och de stora industriföretagen har massor av mindre tjänsteföretag som är ett viktig led i produktionen.
– En rejäl industrisektor fungerar som en stabil ryggrad i samhällsekonomin. Under krisåren i Europa är det länderna med starka industrisektorer som har klarat sig klart bäst,
förklarade Olle Ludvigsson vidare och lyfte fram satsningarna på Varvsudden med vindkraftverkstillverkaren Enercon i blickpunkten.
– Det är nu hög tid att börja se möjligheterna i industrin: på Oresund Heavy Industries, där bland annat den nya vindkraftssatsningen är mycket intressant. Det finns massor att vinna på att ta tag i industripolitiken, poängterade han och noterade också att det nu är en månad kvar till EU-valet där hoppas kunna behålla sin plats i parlamentet.
– En effektiv infrastruktur är avgörande för att industriföretagen ska kunna fungera och investeringar i ny miljöteknologi och bindande miljömål är nödvändiga verktyg för driva industrin åt rätt håll. I stället för passivitet behövs en aktiv, grön och kunskapsorienterad industripolitik. Det gäller för Sverige och hela Europa, avslutade Olle Ludvigsson innan det vara dags att dra vidare till nya engagemang inför EU-valet.

Annons
Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser