Annons

Barnvagnsmarch idag

Idag är det åter igen dags för RFSU:s barnvagnsmarsch för säkra graviditeter och rätten till den egna kroppen. RFSU arrangerar #Barnvagnsmarschen för femte året i rad runt om i Sverige, i år blir det även av här i Landskrona.

Marschen kom till för att lyfta frågor om mödradödlighet i världen till agendan. Enligt RFSU:s hemsida så är det fortfarande en kvinna varannan minut runt om i världen som dör för att hon blivit gravid. Orsakerna är bland annat bristande tillgång till preventivmedel, säkra aborter och mödrahälsovård.
– Jag behövde aldrig oroa mig över om jag skulle överleva min egen graviditet, det är ovanligt att inte göra det i Sverige. Däremot är det vardag i bl.a. Nigeria, och det är därför jag vill att vi uppmärksammar detta, säger Alexandra Nord som är en av initiativtagarna till att #Barnvagnsmarschen blir av i Landskrona i år.

Annons
 

Över hela landet marscherar tusentals personer för att fånga det internationella samfundets uppmärksamhet.
– Klockan 15, vid statyn på Rådhustorget, samlas alla som vill delta i #Barnvagnsmarschen i Landskrona. Alla är välkomna, med eller utan barnvagnar. Visa vad du tycker om mödradödligheten, marschera tillsammans för en bättre värld, avslutar Alexandra Nord.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser