Annons

Jämtin huvudtalare på första maj 

Ungdomsarbetslösheten hamnar i fokus när Socialdemokraterna i Landskrona firar första maj med partisekreterare Carin Jämtin som huvudtalare. Och i Landskrona är statistiken skrämmande, mer än var fjärde ung Landskronabo är utan jobb och därmed egen försörjning. – Ungdomsarbetslösheten är ett gissel för hela landet och i Landskrona är den rekordhög. Här har den styrande Treklövern med stödparti visat prov på en skrämmande handlingsförlamning, konstaterar Arbetarekommunens ordförande Anders Karlsson och redan för två år sedan konstaterade Svenskt Näringsliv att just ungdomsarbetslösheten är Landskronas stora utmaning. Nu är det inte bara Landskrona som brottas med problemen, ungdomsarbetslösheten är hög i hela landet och därför tågar Socialdemokraterna i år under parollen ”Ingen ung utan jobb”. – Vi har 35 000 unga som varit arbetslösa mer än sex månader i Sverige. I EU finns det sex miljoner unga arbetslösa som skulle kunna jobba om det fanns fler jobb och utbildningsmöjligheterna var bättre. Både i Sverige och i EU är ungdomsarbetslösheten den största utmaningen för framtiden. Därför fokuserar vi på det på det, betonar Carin Jämtin och tillägger att det i grunden handlar om något så enkelt som ungas rätt till en bra start i livet. – När arbetslösheten biter sig fast måste Sverige få en ny färdriktning, en ny väg framåt där vi tar oss an ödesfrågorna. När vi vinner valet ska vi föra en politik som lyfter hela samhället. Den politiken heter 90-dagarsgarantin, och är vårt främsta verktyg för en ny färdriktning för Sverige, avslutar Carin Jämtin. Första maj samlas deltagarna i tåget på Rådhustorget kl 11.15 och avmarsch till Slottsparken blir det kl 11.30 där talen beräknas börja kl 12. Uppdaterad statistik över ungdomsarbetslösheten i Landskrona finns här.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser