Annons

Så firas valborg

Landskrona stad firar traditionsenlig Valborg med sång, valborgsbål, tal och den spännande kampen mellan Vintergreven och Sommargreven till häst onsdagen den 30 april. Årets talare är skribenten och ordförande i Landskrona konstförening, Mia Widell, mottagare av stadens hedersmedalj.

Kvällen inleds kl 19.30 på Rådhustorget. Kvällens konferencier, guiden Åsa Lidén, leder då valborgsfirarna genom dagens historia under kvällen. Det bjuds på traditionella vårsånger med Landskrona Allmänna Sångförenings Manskör och Öresundsvarvets Manskör under ledning av Mats Östberg. Manskören leder tåget med publiken ner till stranden norr om Strandpaviljongen där de fortsätter programmet med sång.

Annons
 

Väl nere vid stranden håller Mia Widell årets tal till våren. Hästarna från Landskrona Ridklubb släpps in och kampen mellan Sommargreven och Vintergreven tar vid.
Efter kampen tänds valborgselden av Landskrona Scoutkår och kvällen avslutas med körsång av manskörerna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser