Annons

Dags för ny kurs i självförsvar för kvinnor och tjejer

Att lära sig självförsvar är så mycket mer än att lära sig slå och sparka. Det är också att lära känna sina gränser, finna sin egen styrka och ta sig rätten att använda den. Det som krävs är en vilja att försvara sig. De senaste 15 åren har Anita Enberg på Henka Dojo Jujitsu i Landskrona regelbundet hållit i självförsvarskurser för tjejer. Hon har varit på skolor, fritidsgårdar, mässor och även haft privatlektioner. Hon brinner för ämnet och vill lära så många tjejer som möjligt att kunna försvara sig på ett snabbt och enkelt sätt. Och nu står en ny kurs på agendan.
– Jag vill få deltagarna medvetna att de kan ta sig ur en hotfull situation med en rad enkla knep. Ibland kan det räcka att använda sig av naglarna, kreditkort eller en penna. En spetsig klack i angriparens fot kan alltid användas, säger hon.

Självförsvar för tjejer är en specifik form av träning som handlar om att först och främst lära sig att säga ifrån och agera på ett så tydligt sätt att man kan undvika att bli utsatt för våld.
– Vi fokuserar på tre delar: mental styrka, verbal styrka och fysisk självförsvar.

Annons
 

På kursen lär sig deltagarna inte bara hur man ska göra fysiskt när man försvarar sig, de lär sig att tänka rätt också.
– Om du bli rädd, chockad och paralyserad, så kvittar det hur många tekniker du har lärt dig. Men när du känner att du kan försvara dig, så utstrålar du också ett självförtroende som kan verka avskräckande på en eventuell våldsverkare. Det syns på en persons hållning att han inte är rädd, säger Anita Enberg och avslutar med att informera om kursen.
– Det rör sig om tre kurstillfällen i Idrottshallen med start den 27 april. Du måste vara minst 12 år. Är du intresserad så kan du kontakta mig på anita@henkadojo.se eller ringa 0731-813 386.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser