Annons

Bioägare förlorar drygt en miljon kronor

Det var många som jublade igår när nyheten om att Svensk Bio ska etablera sig och göra en biosalong till tre i Biohuset Maxims nuvarande lokaler. Det finns dock en som håller sig för skratt idag och det är Max Klintman som driver den nuvarande bion. Att det blir just Svensk Bio som tar över stans enda biograf innebär att Klintman förlorar drygt en miljon kronor. Nu undersöker han möjligheten att fortsätta att driva Biohuset Maxim. Anledningen är att han, enligt honom själv, inte skriftligen sagt upp sitt hyreskontrakt med Paulssons Fastigheter. Sedan en tid tillbaka har den nuvarande ägaren av Biohuset Maxim, Max Klintman haft en överenskommelse med bioentrepenören Eurostar om att de skulle ta över hans verksamhet från och med den 1 maj. För drygt en miljon kronor skulle de köpa loss all inventarie och driva bion direkt, för att renovera i ett senare skede. Men igår kom alltså beskedet att det blir Svensk Bio och inte Eurostar som tar över lokalerna och det går inte att ta fel på Max Klintmans besvikelse. – Jag meddelade Paulssons vd Peter Billquist att jag var överens med Eurostar och att han kunde börja diskutera hyresavtal med dom, säger Max Klintman och det bekräftas av Pär-Magnus Almquist som är delägare i Eurostar. – Paulssons hörde av sig till oss och jag förklarade att vi skulle ta över verksamheten och att vi till och med betalat handpenning till Max. Och vi blev väldigt bra bemötta av Peter Billquist men allt drog ut på tiden. Och igår morse ringde dom och sa att det inte skulle bli något, säger Pär-Magnus Almquist. – Jag är faktiskt lite chockad. Det är inte snyggt agerat. Enligt Max Klintman så har han dock inte sagt upp hyreskontraktet skriftligt. – Jag har inte någon större brådska och jag sa till Billquist att jag säger upp mitt hyresavtal under förutsättning att jag kan sälja inventarierna. Han tog det svaret till sig men meddelade sedan att han förhandlade med fler och nu ser vi vad som hänt. Om Max Klintman får som han vill så kommer han att fortsätta att driva bion även efter den 1 maj. Finns det dock inga möjligheter att nå detta juridiskt så stänger han direkt efter påsk. – Jag har en advokat som tittar på det hela och jag avvaktar vad han säger. Pär-Magnus Almquist på Eurostar suckar åt hela historien. – Det är sorgligt. SF äger hälften av Svensk Bio och tillsammans äger dom 80 procent av all bio i landet. Därför känns det extra tråkigt när en kille som Max försöker få något tillbaka av allt det han satsat men som nu står där utan att få en krona. Jag tycker synd om honom men jag kan inte göra något. Max Klintman ställer sig även frågande till de nya planerna på tre salonger. – Svensk Bio har knappt tittat på lokalerna och att de vill ha en salong i den intilliggande affärslokalen ser jag som näst intill uteslutet. Allt faller av samma anledning som de inte kunde bygga en salong i lokalen på andra sidan tidigare. Det var helt enkelt för låg takhöjd, säger han. Pär-Magnus Almquist var också införstådd med att lokalerna skulle behövas göras vid. – Vi talade också med Billquist om en ombyggnad men tyckte att vi skulle ta över verksamheten först för att sedan titta på ritningar och dylikt. Och detta tyckte hyresvärden var en bra idé till för bara någon dag sedan. Ett dygn senare ringde dom och sa att det inte blir något av, avslutar Pär-Magnus Almquist.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser