Annons

Unga konståkare tränar i Trelleborg och Malmö

Den siste mars blev GF Idrotts konståkare utan is. Detta innebär stora problem, eftersom de konståkare som ska tävla i april inte kan träna och förbereda sig inför sina tävlingar. Men skam den som ger sig. GF Idrott Konståkning tog kontakt med Trelleborgs konståkningsklubb och fick då erbjudande om att komma och träna där mot viss timersättning. Detta innebär att åkarna får träna tre gånger i veckan men det har också blivit en extrakostnad för dem och deras föräldrar som också får ställa upp med att köra.

I maj månad kommer åkarna att träna i Malmö där de också själva får stå för kostnaderna.
– Det är trist att en idrottsstad som Landskrona inte kan tillhandahålla träning även för konståkning. Fyra månader utan is är ett alldeles för långt uppehåll för åkarna och de är glada för att Trelleborg och Malmö ställer upp för dem även om det innebär att det tar mycket tid från läxläsningen till att pendla, säger en förälder till en av de unga åkarna.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser