Annons

Svensk Bio bygger tre biosalonger

Det har den senaste tiden spekulerats om bions framtid i Landskrona. Men nu står det klart att det blir Sveriges näst största biografkedja Svenska Bio som ska driva bioverksamhet i Biohuset Maxims nuvarande lokaler. Biokedjan har skrivit ett hyresavtal med fastighetsägaren Paulssons Fastigheter och inom kort startar ett digert ombyggnadsarbete och när allt står klart, förhoppningsvis sen höst eller tidig vinter, så har Landskrona inte mindre än tre biosalonger som ska visa film sju dagar i veckan.

Svenska Bio och Paulssons Fastigheter har ingått ett avtal där Bio Maxim i Landskrona kommer att byggas om för att inrymma tre biografsalonger. För att utrymmet skall räcka till kommer även den bredvidliggande affärslokalen, före detta. Hjärtans Lust, att byggas om för att ingå i bion.
– I en stad som Landskrona ska vissa institutioner helt enkelt finnas. Och en biograf är ett sådant exempel. Att vi nu lyckats få Svenska Bio till Landskrona, och med det en stark aktör som är beredd att tillsammans med oss satsa och skapa ett fint Biohus med tre salonger, känns fantastiskt roligt! Nu hoppas jag verkligen att Landskronaborna ställer upp och besöker vår stads enda biograf ofta, säger Peter Billquist, VD för Paulssons Fastigheter.

Annons
 

Svenska Bios vd Peter Fornstam är glad att kunna satsa i Landskrona.
– Det är verkligen stimulerande att få göra det bästa av två världar, ta en institution som Maxim i Landskrona och förädla den till en modern biograf med stort utbud sju dagar i veckan. Förutom den högsta tekniska kvalitén på visningarna ur ljud-, bild- och komfortsynpunkt inför vi biljettbokningssystem via nät och app. Vi ser fram emot ett bra samarbete med Filmstudion och hoppas också på mycket konferensverksamhet på dagtid, säger han.

Någon exakt datum som den nya bion öppnar finns inte i dagsläget.
– Vi tillträder Bio Maxim den 1 maj men vi har ett omfattande ombyggnadsarbete framför oss och det kommer att ta ett antal månader innan vi är klara. Men utan att vara tidsoptimist så kan jag säga att vi kommer att köra igång under 2014. Men det kommer att bli sent i höst eller till vintern.

Peter Fornstam kan inte heller lämna några garantier till den personal som jobbar på Maxim idag men klart är att han kommer att söka sin personal i staden.
– Vi kommer att anställa folk från stan men vilka det blir kan jag inte säga idag. Men det kommer att röra sig om såväl teknisk personal som personer som kan hjälpa till vid konferenser och liknande. Det betyder att det kanske inte kommer att jobba fler personer på bion i framtiden men det kommer ed all sannolikhet att bli fler arbetstimmar, säger han och avslutar.
– Vi kommer dessutom att försöka behålla namnet Maxim i någon tappning.

Fakta: Svenska Bio är Sveriges näst största biografkedja med biografer över hela Sverige. De driver 34 biografer med 114 biosalonger på 31 orter från Kristianstad till Skellefteå.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser