Annons

Moderat regionråd tror på fortsatt verksamhet på Landskrona lasarett

Förra veckan besökte Stefan Lamme (M), regionråd, Landskrona för att diskutera sjukvårdsfrågor med lokala moderata företrädare. På mötet tydliggjorde Lamme att de 60 närsjukvårdsplatserna inte kommer minska inom en överskådlig framtid. Samtidigt poängterade han att Landskrona lasarett kommer fylla en viktig roll i samband med att Helsingborgs sjukhus byggs om.
– Utan Landskrona lasarett kommer inte den nödvändiga renoveringen av Helsingborgs sjukhus vara möjlig att genomföra. Landskrona lasarett kommer fylla en viktig roll inom Region Skåne under överskådlig framtid, sade Stefan Lamme.

Dessutom spekulerade han över att Landskrona lasarett kommer att finnas kvar även i framtiden.
– Jag tror att det kommer finnas ett sjukhus i Landskrona både 2020 och 2035. I alla fall om det fortsätter vara borgerligt styre i Region Skåne, fortsatte han, något som gladde Moderaterna i Landskronas ordförande Erik Raita.
– Det är viktigt för Landskrona att vi har vårt lasarett kvar och med Stefans försäkringar ser jag dessutom möjligheter till att vi kan få en tydligare profil på sjukhuset, säger Erik Raita.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser