Annons

Massor av framgångar för Kronan VBK

Förra helgen var det dags för volleyboll-SM för U17-lag. Efter två kvalturneringar lyckades Landskronalaget Kronan ta sig till SM för första gången, som sjätte och sista lag från södra Sverige.
 – Väl på SM var de enda uppsatta målen att vi skulle ha kul, lära oss en massa och göra vårt bästa i varje match, säger Marie Saxne, Ungdomsansvarig och tränare i Kronan VBK.
– I gruppspelet räckte vi inte till resultatmässigt, men vi spelade stundtals mycket bättre än vad vi någonsin gjort. Det var framförallt försvarsmässigt som vi presterade på topp. Vi kämpade och fixade upp bollar som vi aldrig varit i närheten av. Vi kom dock sist i gruppen efter EVS, Orion (Degerfors) och Vallentuna, och fick ställa klockan tidigt på söndagmorgonen för matchstart kl. 8 mot Karlstad, säger hon och fortsätter.
– Tjejerna var otroligt laddade inför den matchen och vi gav aldrig Karlstad en chans. Vi vann i två raka set efter att ha spelat i stort sett felfritt.  Vi gjorde få egna misstag och satte mycket press på motståndarna i både serve och anfall. Glädjen visste inga gränser efter matchvinsten och jag tror att det är denna match vi alla kommer at minnas från detta, för vår del historiska, SM-slutspel.

I och med vinsten fick tjejerna spela om placeringarna 9-12 (av 16 lag). Där mötte de dock två övermäktiga lag, Svedala och Vallentuna, och Kronan slutade på tolfte plats.
– Vi är otroligt nöjda med helgen och det faktum att vi kan titulera oss tolfte bästa U17-lag i Sverige. Med tanke på att 6 av 8 spelare har 1-3 år kvar att spela i klassen så känns det otroligt spännande inför kommande säsonger.

Annons
 

Nu fyller laget på truppen med yngre spelare som får tid att spela in sig och komma tillrätta och så laddar tjejerna inför nästa säsongs kval.
Laget bestod av Julia Brattefelt (16 år), Michelle Brant (snart 16), Ebba Norstedt (snart 15), Rakel Nilsson (14), Ebba Johannesson (14), Iris Carlsson Hagel (snart 14), Nike Fjätström (snart 14) och Moa Mellblom (13).
Noterbart är att SM-guldet hamnade i Skåne tack vare Engelholms VS som i finalen besegrade Gislaved i två raka set.

Guld till U13
I söndags spelades ett skånesammandrag för U13 i Lund. Kronan deltog med två lag och det ena laget lyckades gå obesegrade genom hela turneringen och ta hem guldmedaljerna. Laget, som för dagen bara var tre spelare, bestod av Lykke Nilsson, Källa Andersson och Hanna Brkic.
– Tjejerna lyckades täcka ytorna på ett fantastiskt sätt trots att man saknade en spelare och det var mycket tack vare denna fighting spirit som man vann, säger Marie Saxne.
Semifinalen var dagens tuffaste match, där man besegrade EVS-killarna med 2-1 i set. Här kom dagens enda setförlust. Men med vilja och kvalitet lyckades man vinna matchen och sedan även finalen, som gick mot ett annat EVS-lag. Efter många medaljer i U13 under säsongen kom alltså äntligen guldet i säsongens sista tävling i Skåne.

Det andra laget lyckades också bra och tog sig vidare från gruppspelet efter två vinster och en förlust. Det blev dock förlust i åttondelsfinalen, men därefter spelade man till sig en finfin niondeplats av totalt 19 lag deltagande lag. Laget bestod av Ida Ekberg, Edona Thaqi, Sanna Boskovic och Rodaina Alrawi.

I lördags var även U19 igång och spelade DM i Lund, där man fick nöja sig med femte och sista plats efter tufft motstånd i samtliga matcher.
– Vi kan även mycket glädjande berätta att vårt herrlag gjorde comeback och deltog i Sverigeserien som spelades i Malmö igår, säger Marie Saxne och avslutar.
– Nu är tävlingssäsongen över för våra äldre lag, medan U11, U13 och U15  laddar för fullt inför en spännande turnering i Örebro i början av maj. Hela 249 lag från hela Sverige är anmälda, vilket är rekord. Tävlingen heter Mikasa Challenge, och räknas som inofficiella SM. Kronan kommer att ställa upp med fem lag: ett i U11, ett i U13 samt tre i U15. Detta är första gången vi deltager i denna Sveriges största tävling. En säsongsavslutning som heter duga.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser