Annons

Mållöst i hemmapremiären

Trots att såväl BoIS som gästande Ljungskile hade ett flertal tillfällen att avgöra så slutade årets första match på Landskrona IP mållöst. Ett rättvist resultat enligt båda tränarna.

1 969 åskådare trotsade den kyliga vårkvällen för att se årets första hemmamatch för BoIS. Efter några första trevande minuter vaskade de randiga fram ett par skapliga chanser. Bland annat skapade Andrew Stadler och Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani en mycket bra chans efter att ha väggspelat sig fram men Alex Horwath i LSK-målet var med på noterna.
Ljungskile var dock långt ifrån ofarliga. Oron i BoIS-försvaret var påtaglig och vid mer än ett tillfälle var det mycket nära när bollen inte rensades bort i samband med några av Ljungskiles hela sju hörnor i första halvlek.

Annons
 

I andra halvlek öppnades spelet upp och fler chanser skapades från båda lagen. Underhållningskvalitén höjdes betydligt och även tempot var högre. Matchens bästa chans hade Hannes Stiller i Ljungskile då han blev helt ren i den 60:e minuten. Hans väl avvägda skott träffade dock stolpen och returen slogs över målet.
Några minuter senare hade Surprise ett bra avslut som målvakten tippade till hörna.

BoIS hade bra koll på tillställningen fram till de tre övertidsminuterna då gästerna lyckades pressa tillbaka BoIS men några mål blev det alltså inte.
– Spelet böljade fram och tillbaka hela matchen och båda lagen hade chanser. Med tanke på alla chanser som skapades så borde matchen sluta 2-2. Men bra målvaktsspel i båda lagen gjorde att det slutade mållöst, kommenterade Ljungskiles tärnare Tor-Arne Fredheim och Jörgen Pettersson kunde bara hålla med.
– Det var en bra sammanfattning. Ljungskile var väl något bättre i första halvlek då vi var lite nervösa. Vi talade om att vi skulle vara mer aggressiva i andra halvlek och det var vi också. Men Ljungskile försvarade sig bra. Jag måste också säga att jag tycker att killarna gjorde en fantastisk arbetsinsatts och det ska vi ta med oss till nästa match, sade Jörgen Pettersson.

Och nästa match är redan på torsdag då BoIS tar emot Syrianska.


Rasmus Alm i närkamp med Anton Tideman.


Surprise Ralani hade flest chanser av de randiga. Han lyckades dock inte överlista Alex Horwath i LSK-målet..

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser