Annons

Greenpeace håller föredrag på Earth Day

Tisdagen den 22 april är det dags att fira Earth Day, inte att förväxla med Earth Hour som hölls nyligen. I resten av landet har denna dag hamnat i skymundan. Men inte i Landskrona.
– Konstigt nog är vi i Landskrona ganska ensamma i Sverige om att uppmärksamma dagen, eller snarare först. För jag hoppas att detta kommer att sprida sig, säger Karin Warlin, lärare på Allvar Gullstrandgymnasiet, och påpekar att dagen uppmärksammas runt om i världen.
– I många andra länder är detta en stor dag som firats i över 40 år genom att olika aktiviteter som lyfter fram jorden, miljö och hållbar utveckling genomförs.

– Här på Allvar Gullstrandgymnasiet har vi firat det i fyra år men nu ska även ett antal förskolor och någon grundskola även uppmärksamma det, säger Karin Warlin och tipsar om några av många aktiviteter som äger rum under dagen.
– Klockan 11 är det föredrag på stadsbiblioteket. Det är Anna Sjövall från Greenpeace som föreläser för gymnasiet och detta är även öppet för allmänheten att komma och lyssna på. Samtidigt är det tre andra föredrag på själva skolan och klockan 12 är det också fyra olika externa experter som håller föredrag i olika salar, säger hon och avslutar.
– Nere på stadshuset finns utställningar både av gymnasieelever och elever från Tallskolan och Dammhagsskolan. De tycker jag att Landskronaborna borde ta del av.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser