Annons

Opera direkt på teatern

Metropolitan i New York, ett av världens främsta operahus, kommer till Landskrona Teater. Nja, inte live men väl på duken efter att Landskrona teater utrustats för att med HD-kvalité och surroundljud kunna sända direktopera från hela världen. Premiäraftonen den 26 april, sänds Mozarts klassiska verk Così fan Tutte – direkt från New York.

Genom att i Metropolitan, New York, framföra en matinéföreställning kan Landskrona teater visa en fullsprakande kvällsföreställning med opera i världsklass, i Landskronas egen teatersalong.
– Digitala teaterföreställningar som inte är filmade i förväg har en speciell känsla och nerv. Allt kan hända, säger Håkan Persson, programansvarig på Landskrona teater.
– Parallellt med att Metropolitans salong fylls på av sin publik, sätter sig Landskronas operaälskare sig till rätta i vår salong. Tillsammans upplever alla sedan hur världssångare brister ut i skönsång. I föreställningens mellanakt intervjuar sedan en reporter både dirigent och sångare från föreställningen.

Annons
 

Men det är inte bara opera som direktsänds. Även Royal Shakespeare Company i Stratford-upon-Avon, National Theatre i London och utställningar på British Museum direktsänder.
– Dessutom växer sändningar av livekonserter med artister som Paul McCartney, Rolling Stones, Aerosmith, Dream Theatre och Morrissey, för att bara nämna några.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser