Annons

Landskronagymnast tävlade mot världseliten i Lissabon

Josefine Olsson från Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening, LKGF, har gjort debut i stora seniorsammanhang genom sitt deltagande på World Cup i Lissabon. En gymnast och en tränare, tävlingens minsta delegation åkte förra onsdagen till Lissabon från Köpenhamn. – När vi kom fram var det ackreditering och träning som gällde i en väl iordningställd hall och på torsdagen var det fortsatt träning och invigning av tävlingarna, säger den medföljande tränaren Jenny Engdahl. Juniorerna och trupperna tävlade under torsdagen men det var inte förrän på fredagen som Josefine Olsson som startnummer 1 från Sverige fick visa sina kunskaper i grenen tunnband och boll. – Tunnbandet var lite orent och svårigheterna inte självklara, poäng 13,40. Bollen däremot var helt efter förmåga och poängen 14,25, säger Jenny Engdahl och fortsätter. – På lördagen var det dags för käglor och band. Redan på förträningen uppförde sig ”Josses” band underligt och vi strök bandet flera gånger. Käglorna gick efter förmåga och poängen blev 14,10. Bandet startade bra och Josefine höll det långt från kroppen. Ett litet tapp fick sedan ett kast att komma i panik och det blev en löptur. Sedan fortsatte det ganska bra till efter dubbelsnurren, då bandet var en enda stor rosett, poäng 11,60. Total placering för Josefine Olsson blev plats 34, där bollen var bäst och placeringen var 29:e plats i den grenen. Vann gjorde Yeon Jae Son från Korea som slutade på en fjärdeplats vid OS i London 2012. Med en stor erfarenhet rikare, massor med inspiration och ett nytt band i bagaget bar det sedan av hem till Landskrona. – Att få träna sida vid sida och tävla med etablerade världsstjärnor var en stor upplevelse, både rolig och skrämmande för “Josse”, säger Jenny Engdahl och passar på att skicka ut en efterlysning. – Framförallt behöver Josefine nu en sponsor som kan göra det möjligt att få komma ut mera och tävla internationellt och kanske åka en längre period och träna “österut” för att förbättra sina resultat.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser