Annons

Temavecka om kärlek och rättigheter på Selma Lagerlöfgymnasiet

Kärleken är fri! Du har rätt att älska den du vill och att leva ett liv fritt från kränkningar, hot och våld! Det är budskapet för temaveckan om rättigheter och kärlek som arrangeras av Selma Lagerlöfgymnasiet mellan den 7 och 11 april.
– Vi finns på skolan under hela veckan för att informera eleverna på skolan om deras rättigheter och för att diskutera frågor om kärlek, våld och ryktesspridning med eleverna, säger Sofie Olovsson. projektledare för projektet som heter ”Det handlar om kärlek”.

Eleverna kommer att ta del av en föreläsning med Arkan Asaad som heter ”Mitt liv och rätten att välja” som handlar om att giftas bort mot sin vilja. Under hela veckan kommer personer från Socialtjänsten, Ungdomsmottagningen och organisationer som Individuell människohjälp, Tjejjouren och Uppdrag Ninjas att finnas i korridoren så att eleverna kan ställa frågor till dem.
– Vi är glada över att ha temaveckan på skolan. Det är viktiga frågor som projektet tar upp och det är bra att ha personer från många olika organisationer här så att eleverna får ett ansikte på vem man kan ta kontakt med om man vill, säger Mikael Thunberg, rektor på Selma Lagerlöfgymnasiet.

Annons
 

Bakom projektet står Rädda Barnen tillsammans med Socialtjänsten, Polisen, Ungdomsmottagningen, skolan och frivilligorganisationer i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser