Annons

Cirkusliv på teatern

En tio år lång saga nedkokad till 75 hisnande minuter av cirkus, komedi och verklighet. Cirkus Cirkörs David och Fofo berättar i sin föreställning om livet som Nycirkusartist. I en blandning av blod, svett och hotellrum bjuds åskådaren på en ny dimension av en cirkusartist liv.

Över 300 föreställningar med Cirkus Cirkörs ”Wear it like a crown”. En akt med pingisbollar som framförts mer än 2 000 gånger. Repetition efter repetition för att uppnå perfektion, flera tusen timmar av hård träning. Det här är en berättelse om blod, svett och hotellrum. Om resväskor som aldrig packas ur och trasiga varietékostymer i grälla färger där den unkna lukten alltid sitter kvar. Och om den åldrande cirkuskroppens krig mot viljan att hålla sig kvar på scenen.

Annons
 

Men David Erikssons och Fouzia Rakez berättelse handlar också om kärleken och de starka banden som håller dem samman på gott och ont. Om passionen. Hur överlever den när man tillbringar all vaken tid tillsammans? Är ett trapetsnummer tio meter över marken svaret? Eller ett oralt jongleringsnummer med pingpongbollar?

Föreställningen är resan mot svaret. Om det skulle vara konstigt att en poet och musiker regisserar en nästan ordlös nycirkusföreställning? Nej, snarare alldeles rätt och i det närmaste magiskt. Emil Jensen är en verbal trollkonstnär som sätter ord på de där känslorna vi alla har. Han har gjort skivor, skrivit böcker, krönikor i ETC och turnerat runt Sverige både på cykel och med tåg. För musiken svarar Sara Rumar och Henrik Ekberg som samarbetat i över tio år. De har tidigare turnerat med Cirkus Cirkör och varit med i nattvarieté Salong Giraffs husband (Orionteatern). Henrik Ekberg är något av huskompositör för David och Fofo. Sara Rumar har släppt tre soloskivor, just nu är hon aktuell med ”We Are the Quiet Revolution” .

Föreställningen spelas den 11 april, kl. 19 på Landskrona teater och biljetter kan köpas via Ticnet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser