Annons

Unik utställning på Pumphuset

Imorgon lördag klockan 13.00 är det vernissage för en unik utställning i konsthallen på Pumphuset i Borstahusen. Det är Madlen Herrström som sedan oktober 2012 målat tavlor och tagit fram tryck enkom för utställningen Tracks and Stuff.
– Jag har varit här tidigare och rekat och det har varit en utmaning. Alla lokaler är speciella men här liksom sugs man ut i havet och det är något som jag försökt ta fasta på, säger hon och går runt bland verken som pryder väggarna.
– Jag får mycket av min inspiration när jag vandrar. Det är som att det lossnar i huvudet när man rör på fötterna, säger konstnären och berättar om teckning.
– Att teckna är för mig att förtydliga en idé. Ett sätt att gå från hjärnan direkt till fingret. Och omvänt gör en ritning att ord kommer i rörelse inom mig, växlar och föder mina tankar, engagerar framtiden. Ett återkommande tema i mitt arbete är cirkeln. Den cirkulära rörelsen är oföränderlig och i evig rörelse, utan början eller slut.

Madlen Herrström föddes i Stockholm 1958 men var bara några månader gammal då familjen flyttade till Frankrike. Idag har växlar hon sitt boende mellan Paris och Vejbystrand.
– Mitt efternamn skvallrar dock om att jag har band till Landskrona, eller närmare besämt Härslöv. Det är där mitt efternamn kommer ifrån men det är fyra generationer sedan, säger hon och skrattar.

Annons
 

Det blir dock mer än en vernissage för konst på Pumphuset imorgon. Till vernissagen ansluter även Anders Hallengren, poet och professor i idéhistoria och litteratur.
– Jag vet faktiskt inte vad han har för planer men någon typ av happening blir det. Man vet aldrig med honom, säger konstnären.

Utställningen pågår mellan den 5/4 – 18/5.


Här börjar strandlinjen inne i konsthallen och fortsätter utanför.


Olja och print varvas med akryl och teckning, såväl stort som smått,
– Jag brukar ibland ta delar av mina verk och göra mindre, säger Madlen Herrström medan Lennart Jönsson från arrangerande Borstahusens Konstförening ordnar med ljuset.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser