Annons

Mattävling gynnar föreningar i Häljarp

Krögaren på Restaurang Clubhouse i Häljarp, Ola Svensson, har kommit på ett sätt att bättra på ekonomin för föreningarna i Häljarp. Det handlar om att laga mat och göra det bra. Mattävlingen har han valt att kalla Häljs Kitchen. Det tre föreningarna som kommer att vara med är Öresunds Golfklubb, Häljarps SK Innebandy samt Häljarps IF och det är de sistnämnda som är först ut.

Imorgon lördag står tre helt nya kockar i köket på Restaurang Clubhouse i Häljarp. Tre noviser från Häljarps IF kommer då att få lite tips för att sedan tillaga en trerättersmeny till en fullsatt restaurang. Sedan är det upp till gästerna att avgöra hur duktig du är. Ju bättre kockar desto mer pengar till föreningen.
– Du som gäst beställer en meny och väljer vilken prisnivå du tycker menyn är värd, antingen hög för 275 kronor eller låg, 200 kronor. Möjlighet att ge dricks finns också. Det hela räknas samman och överskottet går till föreningen, säger Ola Svensson.
– Jag räknar med att föreningen kommer att få 40-50 procent av vad gästerna betalar för maten. Dessutom behåller dom all dricks, säger han och förklarar att det inte kommer att gå att fuska.
– Eftersom vi har en kameraman i köket som filmar allt så kommer gästerna att kunna följa arbete i direktsändning via TV-skärmar i restaurangen.

Annons
 

När Öresunds Golfklubb och Häljarps SK Innebandy ska in i köket är inte spikat.
– Det kommer att vara inom kort. Vi har nämligen en finalrunda en final i amj där det kommer att finnas gladiatorer på plats för att testa kunskaperna. Då kommer en från varje klubb att stå i köket. Och precis som vid tävlingarna tidigare så går allt överskott till föreningarna, säger Ola Svensson och avslutar.
– Vi hoppas denna variant av stöd till föreningarna skall bli trevlig, rolig och givande och att föreningslivet knyts mer samman med de som bor i Häljarp,

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser