Annons

Campingen kvar ytterligare ett år

Turerna kring Borstahusens camping har varit många. Just nu pågår arbetet för fullt med att anlägga en ny camping ute vid Lill-Olas. Det står dock klart att den inte hinner bli helt klar till kommande säsong och därför kommer den gamla campingplatsen att tas i bruk även i år.
– Receptionsbyggnaden är inte färdig och dessutom är den nya verkstaden till golfklubben inte klar. Därför har de inte kunnat börja bygga på just den platsen och det betyder att vi på skärtorsdagen den 17 april åter öppnar den gamla campingen, säger Bengt Westerberg som driver Borstahusens Camping.

Han har dock planer för att låta en del campa på den nya platsen senare i år.
– En del kommer att hinna bli klar och där planerar vi att låta campinggäster stå med start i början av juni, ungefär då skolorna slutar och det betyder att vi inte kommer att behöva ta ytorna på andra sidan Erikstorpsvägen i anspråk.

Annons
 

Enligt Bengt Westerberg är det flytten av golfklubbens verkstad samt att det inte kommit anbud att bygga den nya receptionen i tid, som orsakat fördröjningen.
– Det blev för kort tid att lägga in anbud. Jag gissar att byggherrarna inte ville chansa ifall det skulle bli en lång vinter. Nu med facit i hand vet vid dock att det inte blev så.

Per Fredrik von Platen är chef på kommunens stadsbyggnadsförvaltning och han menar att det är diverse överklaganden som gjort att man nu tvingas använda den gamla campingen.
– Planärenden brukar vara en ganska långdragen process i Sverige. I denna planen så var det bland annat salamandern som förorsakade rockader och tidsutdräkt. Detaljplanen för den nya campingen och golfbanan är antagen i kommunfullmäktige, därefter överklagad. Dessa överklaganden avslogs av länsstyrelsen häromdagen, svarar han på frågan om varför byggandet dragit ut på tiden.

Bengt Westerberg räknar med att hela den nya campingen ska stå klar att använda i augusti.
– Och då har hela säsongen gått. Därför siktar vi in oss på 2015, säger han och får medhåll av Per Fredrik von Platen som hoppas att kunna påbörja byggandet av bostäder på den gamla campingen samtidigt som den nya campingen invigs.
– Projektering av den första etappen i Strandbyn pågår och de första husen borde kunna börja byggas om ungefär ett år, avslutar han.


Arbetet med att anlägga den nya campingen pågår för fullt. I början av juni kommer de första campinggästerna att kunna ta plats men mer blir det inte i år. Receptionsbyggnaden till höger på bilden står inte klar förrän i augusti och golfklubbens verkstadslokaler som skymtar bakom träden i bakgrunden kan inte tömmas och rivas förrän senare i sommar. Därför kommer inte campingen att kunna öppnas fullt ut förrän 2015.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser