Annons

Inte många tror på BoIS

BoIS får finna sig i att vara nederlagstippade, åtminstone i inledningen av årets säsong. Det står klart efter förmiddagspasset av årets upptaktsträff för Superettan i flådiga, åtta våningar höga, Uppsala Konsert & Kongress.

Spelare, klubbledare, tränare och journalister på plats tror inte på BoIS på den övre tabellhalvan. Inte heller Svenska Spel ger klubben några större chanser till avancemang. 50 gånger pengarna ger oddset till den som tror BoIS vinner Superettan.

Annons
 

Inte heller klubbens tränare Jörgen Pettersson tycks tro på det. På den raka frågan från konferencier Anders Andersson om BoIS har något med toppen att göra i årets upplaga av Superettan svarade han kort och gott:
– Nej
Inte heller såg han sitt lag som en outsider.
– Vi har ett väldigt ungt lag med många nyförvärv, förklarade BoIS-tränaren och menade att det var killar som klubben följt under en längre tid.
– De älskar spela fotboll, underströk han.

Till bilder av fint samspel mellan de tidigare målfabrikörerna Fredrik Olsson och Fredrik Karlsson presenterades Landskrona BoIS, det vill säga två av flera spelare från fjolårstruppen som av olika anledningar inte kommer att synas i den randiga tröjan i år. Något som de närvarande i kongresshallen hade full koll på.
– Vem ska göra BoIS mål i år?, var det mer än en tränare som undrade.
Och även om någon spelare lyfter sig och stänker in mål och de yngre spelarna blommar ut och fjolårets tråkiga anklagelser om matchfixning läker ut, så trodde endast hälften av de närvarande att BoIS skulle ha något med det övre skiktet att göra.
– Vi hade en tuff säsong ifjol och i år är det inte många som tror på oss, konstaterade mittbacken Philip Andersson på plats i Uppsala.
– Det kan vara positivt, ansåg han.

BoIS dåliga bortastatistik från ifjol diskuterades också från scen. Endast tabelljumbon Brage hade sämre poängskörd än BoIS på bortaplan.
– Vi spelade ofta offensivt och riktigt bra borta men förlorade som sagt för mycket, sa Jörgen Pettersson.

När det gäller den till stora delar nya och unga truppen så lämnar Jörgen Pettersson över till lagets ”pappor” att hålla kursen.
Ungdomligt engagemang och kreativitet får balanseras upp av främst Johnny Lundberg och Andreas Dahl.
– De får styra upp de unga, poängterade Jörgen Pettersson som även pushade för klubbens amerikanska nyförvärv Andrew Staddler och Paul Torres.
– Två bra nyförvärv. Sen tror jag att Rasmus Alm kan få ett genombrott i år. Men även Erik Andersson och Dennis Olofsson är unga men som redan har en del superettan-erfarenhet, sa Jörgen Pettersson och la ingen större vikt vid ålder.
– Är man bra nog, så spelar man oavsett om man är 15 eller 36.

Att BoIS idag gjort klart med anfallaren Karim Sadat från Ghana var inget Jörgen Pettersson vill bjuda sina kollegor på i övriga klubbar. När frågan om vem som skulle svara för målen i år, darrade han inte på manschettknapparna.
– Vi har gjort mål på försäsongen. Vi har spelare i truppen som kan spela forwards och kan göra mål.

Följande spelare är nya i BoIS: (Källa: Svenska Fans)
Daniel Jarl (Djurgårdens IF), Andrew Stadler (Sandvikens IF), Paul Torres (Nyköpings BIS), Enis Ahmetovic (Nyköpings BIS), William Kvist (Örebro SK), Mårten Nordbeck (Lunds BK), Cheikh Sarr (Brønshøj BK), Niclas Rønne (Kristianstads FF), Johnny Lundberg (Sandnes Ulf), Karim Sadat (Inter Allies F.C.)

Följande spelare har lämnat BoIS inför 2014: (Källa: Svenska Fans)
Linus Malmqvist (slutat), Max Mölder (Akademisk Boldklub), Liridon Leci (F.C. Prishtina), Patrik Åström (Trelleborgs FF), Fredrik Svanbäck (FF Jaro), Fredrik Olsson (Jönköpings Södra IF), Alex Nilsson och Tobias Malm (tillbaka till Malmö FF efter lån), Belvin Licina (Höganäs BK), Mathias Andersson (klubb ej klar), Mohamad Zaaroura (klubb ej klar), Philip Wikström (klubb ej klar)

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser