Annons

Hård kritik mot kommunens årsredovisning

På måndagens extralånga kommunfullmäktigemöte gick stadens och de kommunala bolagens årsredovisningar genom och samtliga godkändes. Fullmäktige gav också ansvarsfrihet för nämnder samt vd:ar och styrelser i bolagen. Kritiken var dock hård mot den styrande treklövern beträffande målen som sats upp eller saknades.

Mest kritisk var Eva Örtegren (S) som undrade hur man skulle kunna godkänna en årsredovisning när det ibland saknades mål och i andra fall skrevs i årsredovisningar att mål var uppfyllda trots att dom inte var det.
– Vi har varje år i sju år blivit lovade bättring. Varför skulle det bli bättre nu? Frågande hon sig och fick medhåll från flera håll.

Annons
 

Något ordentligt svar på varför det fortfarande var många frågetecken kring årsredovisningarna fick hon dock inte.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser