Annons

Allvar Gullstrandelever på heldagslaboration i genetik

Tiotalet entusiastiska naturvetarelever från Allvar Gullstrandgymnasiet deltar vid en heldagslaboration på temat genetik vid Biomedicinskt centrum (BMC) vid Lunds universitet.

Genom ett samarbete mellan BMC och Allvar Gullstrandgymnasiet kommer eleverna från naturvetenskapsprogrammet på Allvar Gullstrandgymnasiet att tisdag den 8 april att delta vid en heldagslaboration på temat genetik. Eleverna, som går i årskurs 2 på gymnasiet, skall få isolera en egen gen och med hjälp av olika gentekniska metoder ta reda på vilken variant av denna gen som de själva har. Laborationerna varvas med föreläsningar.

Annons
 

Syftet med laborationsdagen är att på ett tidigt stadium inspirera och entusiasmera elever att intressera sig för naturvetenskap. Dessutom får eleverna före de går sitt sista gymnasieår kontakt med universitetet genom besöket på BMC.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser