Annons

Jaques Werup på café Ruth Oscars

Poeten och estradören Jacques Werup bjuder på en minimalistisk poesikonsert tillsammans med multimusikern och slagverkaren Johan Bergström på café Ruth Oscars på Landskrona stadsbibliotek torsdagen den 3 april, kl. 18.30.

Jacques Werup är en av landets stora poeter och estradörer. Han har skrivit över 40 böcker, tonsatt poesi, gjort föreställningar och skivor. Han har samarbetat med många av de stora, som Jan Troell, Suzanne Brøgger och Ernst-Hugo Järegård.
Nu är han aktuell med sin minsta föreställning någonsin, den minimalistiska poesikonserten ”Stjärnstoft”. Där varvar han ögonblick från ungdomens Paris med texter om kärlek, lycka, mänsklighet och innerlighet. för tre år sedan kom hans självbiografi ”Medan jag levde”, en bok som fick Jens Liljestrand, recensent i DN att skriva ”en spegling av mänsklig komplexitet sin framstår som något av det viktigaste jag läst på länge”.

Annons
 

Stjärnstoft har beskrivits som en föreställning där Werup tar med publiken till ”drömmarnas land där allt är möjligt och alla kan spela klarinett”. Han varvar ömt ögonblick från ungdomens Paris, med ord om kärlek, lycka, mänsklighet och innerlighet.

Det är fri entré till föreställningen. Ett begränsat antal biljetter delas ut på biblioteket och hos café Ruth Oscars. Programmet är ett samarbete mellan ABF, Ruth Oscars och Landskrona stadsbibliotek.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser