Annons

Föredrag om en ensamseglats

På torsdag är det åter dags för Kulturtorsdag på Landskrona museum. Klockan 18.30 blir det föredrag, ”Ensam till havs- på väg tillbaka till kreativiteten”, med bildkonstnären Elizabeth Tyler från Borstahusen. Hon kommer att berätta om hur hon kom vidare i sitt liv efter sin mans död förra året. Som en form av sorgeterapi tog hon ett ovanligt beslut. Hon tog tillbaka den segelbåt som lämnades kvar i Grekland när hennes man plötsligt blev drabbad av ett dödligt virus. Hon beslöt att segla ensam. På torsdag visar hon bilder från den tre månader långa ensamseglatsen och några av de målningar som blev till under och efter resans gång. – Hon berättar inte bara om sorg och svårigheter utan även, med självironi och humor, om sina misstag och framgångar. Men mest av allt är detta en berättelse om hur hon åter hittade inspiration till sina havs-inspirerade målningar, säger Åsa Karlsson, tillförordnad museichef i Landskrona.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser