Annons

BoIS i möte om huliganism

Med anledning av den tragiska händelsen på söndagen då en man fick sätta livet till då han skulle gå och se en fotbollsmatch i Helsingborg så kommer styrelsen i BoIS, tillsammans med sportchef Mats Aronsson, att sätta sig i ett möte idag, måndag, för att prata genom den uppkomna situationen.
– Det här går inte att blunda för. Vi har haft otaliga möten men vi måste träffas igen och se över hur det ser ut hos oss bland våra supportrar och vad vi kan göra för att det ska vara tryggt att gå och se fotboll i Landskrona, säger Mats Aronsson.
– Om det kommer att innebära några förändringar kring matcharrangemangen i förhållande till förra året får mötet visa, säger sportchefen.
– Det är hemskt att behöva säga det men jag är inte förvånad. Snarare bestört och förbannad. Jag ställer mig frågan när folk ska börja ta sitt ansvar. Chris Härenstam satte fingret på det i morse på TV då han sa att det är dags att börja tala etik och moral. Ser man något som är fel så måste man säga ifrån och det gäller alla, även fotbollssupportrar som ser händelser som de tycker är fel men som de av olika anledningar inte berättar.

En hel del av de som ställer till problem på läktare och andra platser är maskerade. Många efterlyser att detta ska bli olagligt och så gör även Mats Aronsson.
– Vi i BoIS skulle kunna ha ett förbud på IP men det hade varit tandlöst. Vi får nämligen inte avhysa några personer från Idrottsplatsen. Det är polisens jobb. De lyfter emellertid inte ut någon eftersom det inte är olagligt att vara maskerad. Det hade de kunnat göra om lagen hade sett annorlunda ut.

Annons
 

Många hävdar att huliganismen är ett fenomen som drabbar storklubbarna. Det är dock så att även mindre klubbar, som BoIS, drabbas hårt.
– Utan att kunna säga exakt just nu så tror jag att vi fick cirka 100000 kronor i böter förra året efter att någon i publiken tänt bengaler eller fyrat av smällare. Lägger man sedan till alla extra kostnader som vi måste ta för att försöka komma åt dessa element så pratar vi stora summor. Sedan vet vi ju inte heller hur mycket vi förlorar då folk väljer att stanna hemma för att de är rädda, säger Mats Aronsson och avslutar.
– Att slåss, tända bengaler, slå sönder saker eller förstöra på annat sätt är ett konstigt sätt att visa att man hejar på ett lag som man påstår ha i sitt hjärta. Detta fenomen får vi aldrig ge vika för.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser