Annons

Parajett köper norskt företag

Parajett AB har förvärvat det norska bolaget Andvord Grafisk. Andvord Grafisk AS är ett välkänt bolag på den norska marknaden och är grundat 1865.
– Vi investerar för framtiden och för att utöka vår verksamhet på den norska marknaden. Ett sätt att växa är att genomföra strategiska förvärv. Vi är väldigt nöjda med förvärvet av Andvord Grafisk. Vi är övertygade om att förvärvet kommer att vara bra för kunderna både på den norska och svenska marknaden. Andvord får nu en möjlighet att kunna erbjuda Parajetts hela tjänsteutbud med DM/DR och andra unika kommunikationslösningar oaktat kanalval, säger Tord Ohlsson, ägare till Parajett AB.

– Det här är mycket bra för oss på Andvord Grafisk. Med Parajett som ägare har vi nu fått bra förutsättningar att kunna växa på den norska marknaden. Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma framöver med hjälp av Parajetts erfarenhet och kompetens, säger Arne Haugseth, VD i Andvord Grafisk.

Annons
 

– Parajett och Andvord är en utmärkt kombination. Båda bolagen har liknande värdegrunder med ambitioner för framtiden. Andvord Grafisk kommer nu att kunna erbjuda en heltäckande portfölj av unika kommunikationslösningar och tjänster till nuvarande och nya kunder inom den norska marknaden. Det här förvärvet stärker också den svenska verksamheten och gör att Parajett kommer att kunna öka sin beläggning i verksamheten i Landskrona, säger Anders Persson, VD i Parajett AB.

I samband med förvärvet kommer Parajett AS och Andvord Grafisk att fusioneras till ett bolag, Andvord Grafisk som en del i Parajett-koncernen. Andvord Grafisk har 60 anställda och omsätter ca 120 MSEK. Totalt har nu Parajett i samband med förvärvet 220 anställda och en omsättning på ca 420 MSEK.

Parajett AB är ett av Sveriges största grafiska IT-företag som med en kombination av avancerad IT-teknologi och grafisk kompetens levererar kompletta och skräddarsydda kommunikationslösningar oaktat kanalval. Parajett är ett privatägt företag som grundades 1906. Parajett har sitt huvudkontor i Landskrona. Produktionsanläggningar finns i Landskrona och Oslo, samt försäljningskontor i Stockholm, Göteborg och Oslo. Den samlade kunskapen, erfarenheten och bredden gör Parajett unikt inom branschen. Parajetts signum är innovativa kommunikationslösningar.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser