Annons

Minister inbjuden till Landskronaföretag

Idag, fredag besöker migrationsminister Tobias Billström Huhnseal AB i Landskrona för att diskutera en förenklad process vid arbetskraftsinvandring. Företaget ser tillgången till global arbetsmarknad som en nödvändighet för att svenska teknikföretag skall kunna växa och utvecklas. Ministern är inbjuden för att diskutera vikten av enkelt förfarande vid ansökningsprocessen för arbetstillstånd samt tydlig information från myndigheter, för att arbetskraftsinvandringen skall fungera så väl som möjligt.

Huhnseal har 55 medarbetare vid huvudkontoret i Landskrona, och 10 medarbetare lokalt anställda på dotterbolag i Italien, USA, Brasilien, Indien och Kina. Sammanlagt sysselsätter företaget medarbetare från 15 nationaliteter. Företaget utvecklar mekaniska axeltätningar för processindustrin, och är världsledande inom sitt teknikområde.
– Vi har ett dotterbolag i Indien med mycket skickliga ingenjörer som besitter spetskompetens inom vårt teknikområde. I samband med att en av dem ansökte om visum för att vara placerad vid vårt huvudkontor här i Landskrona, stötte vi på en långdragen administrativ process. Reglerna har utvecklats i en positiv riktning, men administrationen behöver förenklas. Jag bjöd därför hit vår migrationsminister för att diskutera vilka förenklingar vi som arbetsgivare vill se i framtiden. Det är väldigt positivt att ministern är intresserad av denna diskussion, och roligt att han tackade ja till vår inbjudan, säger personalchef Pernilla Anderberg.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser