Annons

Till Elsie Håkanssons minne

Elsie Håkansson gick hastigt bort i sitt hem, torsdagen den 20 mars. Döden kom helt oväntat i den tidiga morgonen – Elsie var pigg och glad under sin sista kväll och hade bjudit hem väninnorna på kaffe och kladdkaka.

Elsie Håkansson var en mycket omtyckt person och en känd profil – en eldsjäl som var engagerad i sin stad, både inom kulturen, föreningslivet och politiken. Skånska Teatervänners kulturcafé, Café 31, drev hon ideellt under tolv år tillsammans med sin svärdotter och ett 40-tal andra eldsjälar.
Elsie deltog också som amatörteaterskådespelare i flera av Skånska Teaterns uppsättningar och var i stort sett alltid den som ansvarade för att det blev kaffe och kakor i pausen.

Annons
 

Under de senaste åren har Elsie gjort sig känd som en av de ”Tanter” som tillsammans med Maria Colberger på Anhörigcenter, stod bakom receptboken ”Gamla Tanter bakar gamla recept” Boken blev en succé och snart var Syd Nytt på plats. Sedan hamnade reportaget i ”Landet Runt”. Tidningen Mat & Vänner gjorde också ett reportage om tanterna och kakboken – med vinförslag till kakorna.

Elsie älskade att baka och alla älskade Elsies kakor, förra året kom uppföljaren, ” Gamla Tanter fortsätter”, då vann hon dessutom äldreveckans kaktävling med en av sina favoriter – Kabarékakan.

Elsie var under flera år starkt engagerad i föreningen Malvan. Varje vecka tog hon bussen ner till den tidigare Venbåtsterminalen för att servera mat till ”Pågarna”. Dessutomsitickade hon 180 meter till jubileumshalsduken som skulle omfamna hela Landskrona. När jubileums-projektet var över, fortsatte Elsie att sticka till Landskronas utsatta. Det blev mössor och raggsockar för att hålla kylan borta.

En annan fin insats var att hon hjälpte till med läxhjälp, något som var väldigt uppskattad både av elever och lärare.
Elsie gjorde också ett stort och fint brottsförebyggande arbete i samarbete med polisen och Brottsförebyggande Rådet. Med sina rötter i Skånska Teatern kunde hon medverka i teaterpjäser där man spelade upp olika sorters brott. Hon spelade med under omsorgsmässan i Malmö där hon och en annan dam fick stående ovationer. Dessa klipp går att se på YouTube om ni söker på ”brottsforebyggande teater”.

Elsie hade ett gott ord och ett leende till alla. Vi är många som saknar henne, inte minst hennes tre söner och deras familjer.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser