Annons

Ledare får stipendium

Sparbanksstiftelsen Skåne belönar två idrottsledare i Landskrona med stipendium. Det är Alexandra Rodrigues, Landskrona Konståkning och Sport Klubb och Marie Saxne, Kronan Volleyboll som får vardera 10 000 kronor.
– Med våra stipendier vill vi uppmuntra de skånska idrottsledarna. De ideella ungdomsledarna gör ett fantastiskt arbete och deras insatser kan inte nog uppskattas sett ur ett samhällsperspektiv. Sparbanksrörelsen har alltså mycket gemensamt med idrottsrörelsen, förklarar Birgit Hansson, ordförande i Sparbanksstiftelsen Skåne.

Det är sjunde året i rad som Sparbanksstiftelsen Skåne delar ut dessa stipendier till skånska idrottsledare. Stipendieformen instiftades i samband med Skånes Idrottsförbunds 100-årsjubileum 2008 och är helt unik för landet. Ingen annanstans finns den här typen av stöd för idrottsledare.
– Alexandra Rodrigues och Marie Saxne kommer att tilldelas stipendiet tisdagen den 20 maj under högtidliga former i samband med en galakväll på Färs och Frosta Arena i Lund, upplyser Birgit Hansson.

Annons
 

Av stipendiesumman får idrottsledaren personligen 7 000 kronor. Till varje enskilt stipendium är dessutom knutet en utvecklingscheck på 3 000 kronor som tillfaller den förening som stipendiaten verkar i.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser