Annons

Vem vill ta över Kulturlabbet?

Kulturlabbet har sedan starten i mars 2007 skapat utställningar, utomhusbio, teatercafé och många andra kulturella begivenheter för landskronaborna. Men nu är den epoken förbi. Kulturlabbet har fattat beslutet att låta arrangemangen tas över av andra som känner sig hugade.
– Under hösten 2006 hade mycket av medias utrymme handlat om ”otrygga Landskrona” och målet var därför att skapa arrangemang utomhus och centralt. Dels för att visa att det var möjligt att locka en publik, dels för att visa att det inte var så otryggt, speciellt inte om där var folk i rörelse, säger Jeanette Höljefors, ordförande Kulturlabbet.

”Labbet” skapades våren 2007 som ett fritänktande komplement till kulturinstitutionernas arrangemang och med en tydlig tanke om kulturell samverkan med det lokala näringslivet.
– Vi lyckades få många besökare till våra arrangemang och kände en stark framgångsvind. Vi lyckades uppfylla våra mål över förväntan och det är vi stolta över.

Annons
 

Ett av Labbets paradnummer har varit utomhusbio på sommaren som genomförts sju gånger. Utomhus fotoutställning, Strecket, har genomförts tre gånger liksom gatumusikfestivalen Music Corners. Föreningen har arrangerat ett flertal dokumentärfilmsvisningar, LA Doc Talk, samt varit aktiva i samband med Kulturnätter, Karnevaler och liknande evenemang.

Vidare har föreningen deltagit i diskussioner och samarbeten kring olika stadsförändringsprojekt som exempelvis Centrum-Öster Lyftet.
– Som förening har vi lyckats göra mycket roligt och har fått mycket uppskattning. Men nu känns det rimligt att gå vidare och låta andra driva, säger Connie Mantrell i styrelsen.

Kort sagt har föreningen genom sitt engagemang i Landskronas kulturliv åstadkommit mycket och skapat arrangemang som gett både mersmak och ringar på vattnet. Så när föreningen nu sammanfattar sina lokala insatser kan det konstateras att mycket har åstadkommits.
– Nu tycker vi det är roligt om andra aktörer kliver in med nytt tänk eller tar över det som känns värt att ta över, säger Per Eriksson vice ordförande i Kulturlabbet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser