Annons

Världsberättardagen firades på teatern

Världsberättardagen och Landskrona 601-årsdag firades med berättelser i sång, musik, dans, film och tal på Landskrona teater. Under rubriken ”Världen i Landskrona – Landskrona i Världen” bjöd VäL – Vi är Landskrona, i samarbete med Sensus, Toxic Games, Albins folkhögskola, Berättarklubben och Rädda Barnens musikprojekt, på en hejdundrande föreställning.
Allt från Hiphop med Vocal Rhymes & Cookie Crumbles och Imagine, via dikter från skrivarlinjen på Albins och Wertherinspirerad westernmusik med Fride Nilson, till kaliforniska pumor med The Accoustics stod på programmet.
– Och inte nog med det. På scenen fanns även Trinity på plats med irländskinfluerade världsmusikrytmer, Elias Contassot med improvisatoriskt pianolir och StorySven från Berättarklubben som dagen till ära slog ett slag för Ewa Wigström, en av Landskronas oförtjänt glömda kvinnor, en folklorist av rang. Och Mika Leths digital storytelling berättelse om hemlöshet i Landskrona berörde alla, säger Jan Nilsson på VäL.

Men publiken fick också ta del av Jonas Albins och Jonald Flores personliga tolkningar av kända pop och rocklåtar. The ShoutOuts bjöd på modern dubstep-dans och Magdalena och Cajsa-Stina bjöd på skönsång. Aftonen rundades av, eller snarare exploderade med Nya Idealets alternativa indierock med rötter i såväl reggae som hiphop.
Kvällens konferencier Kurdi Kara band samman det hela.

Annons
 

Publiken, såväl de äldre som de yngre, kunde vid tiotiden lämna teatern med ett varmt hjärta.
– ”Världen i Landskrona – Landskrona i Världen” visade verkligen att det finns engagemang, glädje, talang och kunnande i Landskrona, avslutar Jan Nilsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser