Annons

Tufft motstånd för LKGF i Ö-vik

Ett lite vinterpyntat Örnsköldsvik där den mesta snön smält bort, mötte gymnasterna från Landskrona Kvinnliga GF då de under helgen gästade staden för att tävla RG – Star 2.

Som vanligt var det juniorerna som gjorde upp om medaljerna på lördagen och där var LKGF representerat av Olivia Kristensson-Nilsson, Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson. Alla juniorerna tävlade i boll och käglor som “bas-grenar” och de åtta första gick sedan till final och fick tävla tunnband och band.
– Olivia gjorde två mycket bra prestationer i de inledande grenarna där bland annat käglor var en riktig höjdare. Hon fick även sitt livs första poäng över 12,00. Alltså finalplats, berömmer Jenny Engdahl som var en av domarna under tävlingarna.
– Doruntina gjorde ganska bra ifrån sig och gick in i finalen som åttonde gymnast och Wilma som utvecklats enormt körde till sig en fin 14:e plats och var väldigt nöjd med dagen. Placeringen innebar fina rankingpoäng inför kval till JSM senare i år.

Annons
 

I finalen gjorde Olivia Kristensson-Nilsson en olycklig miss i slutet på tunnbandsprogrammet. I grenen band kunde hon tyvärr inte hämta in denna poängförlust och slutade fyra.
Doruntina Goxhuli lyckades inte leva upp till normal standard, då nerverna spelade henne ett spratt och hon slutade på åttonde plats.

I seniortävlingen tävlade Josefine Olsson, Erika Gusafsson och Emma Lindahl för LKGF. Samtliga landslagsgymnaster fanns på plats, så det blev en hård kamp om medaljerna.
– Erika gjorde en mycket bra tävling och hamnade på 11:e plats. Hon har ökat sin säkerhet i utförandet, men tappar fortfarande poäng i svårigheterna, säger Jenny Engdahl och fortsätter.
– Emma som har lite problem med sin astma lyckades bra i bollen men inte fullt ut i tunnbandet, då krafter tröt på slutet. Men resultatet blev ändå en fin 12:e plats, berättar hon och avslutar.
– Josefine körde väldigt bra och fick sitt livs första poäng över 16,00 i grenen tunnband. I finalen var hon stabil och säker, även om redskapen vid något tillfälle inte gick i den “linje” hon tänkt sig. En silvermedalj med hem i bagaget och “råg i ryggen” inför kommande World – Cup tävling i Lissabon.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser