Annons

Marita Ulvskog vill se röda EU-röster i Landskrona

På tisdagen gästades Landskrona av Socialdemokraternas förstanamn till EU-valet, Marita Ulvskog. Landskrona Direkt träffade henne på Albanoskolan efter att hon besökt en klass.
– Jag är normalt i Bryssel och där är det folk från ett otal länder och som talar olika språk. Därför tycker jag det är intressant att komma till en skola som har elever från andra länder för att se hur de arbetar, svarar hon på frågan om varför hon är på Albanoskolan.

Annars är anledningen till besöket i Landskrona det stundande EU-valet som avgörs den 25 maj. Nu kan det tyckas att det är ett långt steg från Landskrona till maktens korridorer i Bryssel men Marita Ulvskog betonar alvaret av vilka som kommer att styra inom EU.
– I Landskrona är man mycket beroende av export, framför allt till länder inom EU. Därför är det viktigt att den ekonomiska situationen i Europa förändras. Bättre ekonomi i EU leder till fler jobb i Landskrona.

Annons
 

En annan viktig aspekt för socialdemokraten är det fackliga arbetet.
– Vi ska inte vara med att konkurrera om vem som kan utföra arbete till lägst priser inom EU. Istället ska vi fokusera på att leverera den bästa kvalitén på arbete som är utförda av yrkesverksamt folk som arbetar under ordnade förhållanden och med avtalsenliga löner, säger hon.

Efter besöket på Albanoskolan väntade arbetsplatsbesök på Silvergårdens kortis tillsammans med Kommunal och efter lunch står arbetsplatsbesök på Lundegårdens förskola på schemat. Besöket avslutas med dörrknackning på Väster, området runt Löpargatan och Segergatan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser