Annons

Kulturskolan bjuder på Teaterfyrverkeri

Kulturskolan i Landskrona håller som bäst på att färdigställa sitt Teaterfyrverkeri. Under nio dagar med start på lördag kommer man att genomföra tolv föreställningar på Landskrona Teater. Sammantaget handlar det om fem enaktspjäser, fyra dansframträdande och ett sångprogram. Urvalet av pjäser har gjorts så att det ska finnas något av intresse för varje åldersgrupp.

En del pjästitlar är bekanta medan andra kanske inte är kända för den breda publiken.
– Vi har byggt pjäsrepertoaren kring två målgrupper, säger Peter Cemjack som är skolans producent.
– Som familjeföreställning från fem år spelas Snövit och Katitzi. Spöket på Canterville och Tomanernas liv ges som en familjeföreställning från sju år. Vuxenföreställningen består av en dansöppning med två nykoreograferade danser. Detta följs av ett sångprogram som fått titeln För full hals. Vuxenkvällen avslutas med Harold Pinters pjäs Det ska vi fira,

Annons
 

På frågan hur man får för sig att sätta upp så många sceniska stycken samtidigt svarar kulturskolans chef Björn Larsson
– De senaste åren har vi spelat både Peter Pan och Sagan om havet. Två stora produktioner med ett stort persongalleri men ett fåtal bärande roller. Den här gången ville vi att våra teaterelever alla skulle få rejäla roller att bita i och dessutom ge våra dansare och sångare chansen att uppträda på en stor scen, säger Björn Larsson.

De som är nyfikna på hela fyrverkeriet kan lösa ett teaterpass som gäller till samtliga tre föreställningar. Finessen med passet, som är personligt, är att det gäller hela spelperioden. Även om man sett alla tre föreställningarna så kan man, i mån av plats, se om någon av föreställningarna om man vill.
– Det är dock viktigt att när man löser ett teaterpass också bokar platsbiljetter till de föreställningar man vill se. Detta för att vi ska kunna garantera plats för passinnehavarna, avslutar Peter Cemjack och hälsar alla välkomna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser