Annons

Stor samling av masker under klubban

Imorgon, tisdag är det dags för onlineauktion på Skånes Auktionsverks hemsida. Bland annat kommer keramik och stengods formgivet av Gunnar Nylund att gå under klubben. Men det som sticker ut rejält är en stor samling av masker från Afrika.
– Det är ansiktsmasker och andra rituella föremål från Afrika som kommer att ropas ut. Tyvärr är där dock inga voodoo-dockor, säger Joakim Karlsson på Auktionsverket och skrattar.
– Det är inte så vanligt med sådana masker och framför allt inte så stora samlingar. Det är den största jag varit med om att ropa ut. Vissa masker ropas ut en och en medan andra går i par eller fler.

Inlämning till årets vårkvalitét som hålls den 31 maj är i full gång och klart är redan nu att det kommer att finnas en hel del högkvalitativ keramik och stengods.
– Vi har fått in mycket spännande objekt men vi kommer även att ropa ut lite av godsakerna redan imorgon. Bland annat kommer en del djurskulpturer och andra föremål av Gunnar Nylund att gå under klubban, säger Joakim Karlsson, och hälsar gamla som nya kunder välkomna.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser