Annons

Populärt band gästar Jazzhouse

När jazzbandet Dixie For You spelade på Jazzhouse kulturnatten 2013 blev det så uppskattat att bandet nu återkommer redan på fredag den 28 mars.
– Deras framträdande uppskattades mycket av publiken och många framförde önskemålet att de skulle återkomma, skriver Per Månsson och nu är det alltså dags igen för bandets medryckande swing och ”gladjazz”.

Lokalen är lilla festsalen på Landskrona Folkets Hus med ingång från Eriksgatan 72 och entrén är öppen mellan kl. 19 och 20. Entréavgiften för medlemmar är 100 kronor.
– Är man inte medlem, kan man lösa ett ”prova på” medlemskap för den kvällen. Det kostar 50 kr plus entréavgift och eftersom det inte finns någon servering så är det medhavt som gäller.

Annons
 

Nytt publikrekord noterades för Jazzhouse Landskronas arrangemang när Farum Big Band spelade på Folkets Hus. Publiken fick njuta av storbandsjazz under uppsluppna former.
– Orkestern spelade några fantastiska arrangemang på ”rocklåtar” med sångaren Erik Skiold, Danmarks äldste och stadigt aktive rocksångare, som fick lokalen att koka, berättar Per Månsson och tillägger att pausbandet nu är tillbaka.
– Det gick under namnet Husbandet. Det var ett trevligt inslag som uppskattades av många. Det blev inte så avslaget när det ordinarie bandet pausade.

Nu har ett gäng pensionärer och medlemmar i Jazzhouse startat ett band, som framträdde för första gången i pausen då Farum Big Band spelade på Jazzhouse. De kallar sig ”JAZZt Oldies” och består av Leffe på dragspel, Jalle på sax och klarinett, Bullen på gitarr och banjo, Bengan på bas och Babbe på trummor.

Nästa gång de spelar i pauserna på Jazzhouse blir emellertid först fredagen den 30 maj.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser