Annons

Anders Grundberg blir ny utbildningschef

Rekryteringen av en ny chef för utbildningsförvaltningen i Landskrona påbörjades strax innan jul och idag, cirka tre månader senare, kallade Stefan Johansson, biträdande stadsdirektör samt utbildningsnämndens ordförande Lisa Flinth (FP) till en presskonferens och presenterade Anders Grundberg som ny utbildningschef.
– Anders Grundberg har en gedigen erfarenhet av skolvärlden, både som lärare och som ledare. Han har också erfarenhet av att leda stora organisationer med skolan som fokus, säger Stefan Johansson, biträdande stadsdirektör.

Idag arbetar Anders Grundberg som utbildningschef i grundskoleförvaltnignen med ansvar för tio grundskolor i östra Malmö.
– Det är mest på Rosengård och i Husie som skolorna jag jobbar med idag ligger, säger han själv på presskonferensen.

Annons
 

– Att Anders sökt sig till oss i Landskrona är vi glada över. Hans uppdrag blir att leda organisationen i den riktning som redan stakats ut, en riktning där kunskapsuppdraget och ordning och reda står i fokus och där alla elever lockas till att uppnå sin fulla potential. Jag ser fram emot att få samarbeta med Anders, säger Lisa Flinth.

– Jag har sedan lång tid tyckt att Landskrona är en intressant stad. Jag tror att det i första hand är de olika utmaningar staden är mitt uppe i som lockar mig. De senaste årens framgångsrika arbete inom utbildningsförvaltningen har gjort att mitt intresse för staden har blivit ännu större. Jag ser fram emot uppdraget som förvaltningschef i utbildningsförvaltningen. Jag ser det som en stor utmaning att få vara med att verka för att redan bra verksamheter ska kunna bli ännu bättre, säger Anders Grundberg.

En annan spännande utmaning blir att jobba direkt med politikerna.
– I mina tidigare jobb har jag alltid haft en chef över mig som skött det men nus är det min tur och jag tror inte det ska stöta på några problem. Jag tror på konversation och genom sådan ska vi hitta lösningar på vad som ställs för oss, avslutar han.

Anders Grundbergs första arbetsdag blir den 1 augusti.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser