Annons

Falcons kvar i division 1

Falcons innebandyherrar lyckades inte förvalta den fördel de hade genom att få spela två av de tre kvalmatcherna mot Craftstaden Oskarshamn på hemmaplan. Precis som på lördagen så vann gästerna med komfortabla siffror. 2-7 stod det på resultattavlan efter de tre perioderna. Summa summarum så råder det ingen tvekan om att Oskarshamn var det bättre laget som därmed får göra upp med Åstorp/Kvidinge om vem som ska spela i Allsvenskan nästa säsong.

Till skillnad mot lördagen tog Falcons ledningen på söndagen då hemmalagets bästa för dagen, Micke Thun gjorde 1-0 efter drygt tolv minuter.
Andra halvek var dock bara en knapp halvminut gammal när kvitteringen kom och det var där vändningen kom. Gästerna gick upp till en 4-1 ledning innan Viktor Andersson kunde reducera innan pausvilan.
Men istället för att Falcons skulle ta över spelet i tredje perioden så åkte man på två utvisningar, varav en på fem minuter då Viktor Andersson visades ut för hårt spel. Efter 10.27 kom 2-5 och drygt två minuter senare gjorde gästerna 2-6. Därefter stod det klart att Oskarshamn skulle vinna och frågan var bara vad matchen skulle sluta. Det fick publiken reda på med en knapp halvminut kvar då Oskarshamn kunde göra 2-7 i öppet mål.

Annons
 

Därmed är säsongen slut för Falcons som nu alltså får sikta in sig på ännu en säsong i division 1.


Micke Thun var bäst i Falcons idag och firas av sina kamrater efter att han gjort 1-0.
Foto: Ulf Bjarke.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser