Annons

Finaler avslutar Vintercupen

Landoras populära Vintercup har lockat inte mindre än 94 pojklag och efter 380 matcher återstår nu finalspelet som avgörs i helgen på IP:s konstgräsplan.
– Det är andra året som vi i BK Landora arrangerar Vintercupen och i år har cupen utvecklats till en väldigt stor apparat att dra runt. Totalt har det gjort 2140 mål hittills i cupen på 41 olika arenor om i Skåne och Halland, förklarar Carl Nielsen som ser fram emot helgens finalspel.
– Då återstår 24 matcher som kommer att avgöra vilket av det fyra kvalificerade lagen som står som segrare i de olika åldersklasserna.

Första året cupen arrangerades deltog 57 lag , årets upplaga lockade hela 94 lag från hela Skåne och Halland. Bland de 24 finallagen återfinns bland annat Landskorna BoIS med tre lag och med chans på ett fjärde. Det avgörs i den återstående kvartsfinal som spelas mellan Landskrona BoIS och BK Olympic i P00-klassen.
Även Eskilsminne representeras av tre lag och Fortuna av två lag. Lägg sedan till lag från Halmstad, Bjärred, Kristianstad och Sjöbo för att nämna några och bredden på cupen blir uppenbar.
– Dessvärre lyckades inte något lag från BK Landora kvalificera sig, man snubblade på målsnöret i P02-klassen då Svalöv besegrade arrangörsklubben på straffar, konstaterar Carl Nielsen så klubben får nu koncentrerar sig på att arrangera finalspelet som spelas på Landskrona IP (konstgräset) med början i morgon, lördag mellan kl 8 till 16 i klasserna P04, P03, P02, P00.

Annons
 

Finalspelet fortsätter sedan kl 8 till 14:40 på söndag med klasserna P99 och P01.
– Cupen har tillsammans med Julcupen blivit två cupframgångar, som tack vare hårt engagemang från föräldrar och ledare i BK Landora genererar en del slantar till de olika lagkassorna. Detta i sin tur leder till att ungdomsverksamheten blomstrar i den utsträckning den gör idag i BK Landora, avslutar en glad Carl Nielsen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser